Skocz do zawartości

RODO w HAKP

Zdjęcie
VIII

Alarm niskiej temperatury narasta

VIII komputer alert temperatura

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1 odpowiedź w tym temacie

#1 maidey

maidey
  • Klubowicz
  • 5 postów
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Executive
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2008
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 10:15, 14.01.2025

Cześć,

mam dziwne zachowanie komputera pokładowego, a mianowicie pokazuje mia jak włączam auto alert o niskiej temperaturze, tylko ta wartość cały czas rośnie.
Na początku zimy było -1, potem -3, -6 itd aż aktualnie mam -36 st. Kasowanie powoduje, że znika, ale cały czas jest kontrolka zółta "i" i przy przewijaniu danych menu zawsze wyskakuje jakjo pierwsze.
Czujnik temperatury na zewnątrz pokazuje dobrą temperaturę i na pewno nie było to -36 ani razu ;)

Logicznie bym to wziął tak, że za każdym razem dodaje kolejną wartość ujemną do poprzedniej, zamiast pokazać ostatnią. Ale dlaczego tak jest?
Ma ktoś jakiś pomysł, albo sie spotkał z taką sytuacją?
Nie znalazłem takowej wzmianki na forum, albo źle szukałem.
Pojawiło się to w momencie jak orzymywałem też alert o przeglądzie, którego nie skasowałem na trwałe jeszcze. Dopiero teraz znalazłem info jak to zrobić, więc może to pomoże, ale sytuacja osobliwa :)

Pozdrawiam :)

• 0

#2 maidey

maidey
  • Klubowicz
  • 5 postów
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Executive
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2008
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 11:56, 16.01.2025

Ech... Niekiedy moja głowa mnie zawodzi ;)

Oczywiście ujemne wartości to nie ujemna temperatura tylko ilość dni po przeglądzie ;)

Źle odczytałem symbol jednostek. Myślałem, że to oznacznie śniegu, a nie dni. Zbiegło się w czasie z pierwszymi przymrozkami.

A też kasowanie próbowałem robić w złym miejscu, dlatego mi nie kaswoało tego co trzeba,
Wg instrukcji podanych na forum wszystko poszło dobrze, alarm zniknął.

Generalnie temat do zamknięcia, a nawet usunięcia, bo nie ma się czym chwalić ;)

• 0

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: VIII, komputer, alert, temperatura

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

IPB Skin By Virteq