XV Ogólnopolski Zlot Honda Accord Klub Polska
Napisano 14:37, 08.05.2016
Napisano 14:40, 08.05.2016
Co prawda do VII gen ale temat opisywany wiele razy.
Doważałeś fele na aucie? Tak na początek. Później poczytaj o przegubach.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Napisano 14:54, 08.05.2016
Napisano 22:35, 10.05.2016
Zmagałem się. Objawiało się to drganiami przy przyspieszaniu, po puszczeniu gazu drgania ustępowały (jeśli nie ustępują to raczej problem jest w układzie jezdnym a nie napędowym). Wymiana przegubu wewnętrznego w ASO, ponieważ nie ma zamienników (a przynajmniej 2 lata temu nie było). Sam przegub kosztował coś około 1100.
Napisano 19:59, 11.05.2016
Witam
W moim Accordzie też miałem problem z przegubami wewnętrznymi i ze względu na cenę w ASO zakupiłem używane kompletne półosie za 700zł. Mam przejechane od wymiany 35tys. i jest OK
Dodatkowo mam w zapasie przeguby zewn.
Napisano 04:44, 13.05.2016
Napisano 08:08, 14.05.2016
Mogą być tanie bo usterka nie jest powszechna, a części, które nie maja popytu są po prostu tanie. Kup taką, na którą sprzedawca daje gwarancję rozruchową np. tydzień-dwa i już.
CB->CC7->EU7->CU1....H O N D A
Napisano 10:02, 25.06.2016
Tak może dokończę temat. Mechanik twierdził że przegub pewnie na prawej stronie bo jest tam jest dłuższa półośka. Sam przegub z wymiana to ok. 1300 zł. Przyczyna nie ustała, Drgania przy przyspieszaniu nadal były. Panowie mechanicy zaproponowali wymianę prawej półosi ( 1900 + wymiana). Nie zgodziłem się i poprosiłem o wymianę przegubu z lewej strony. Upierali się że niemożliwe, ale zmienili. Samochód jeździ jak nowy Twierdzą jednak że lewa półoś jest delikatnie krzywa i możne przegub mi szybko wybić. Także bd musiał jeszcze w nią zainwestować. Trochę czasu i nerwów ale najważniejsze że problem prawie z głowy.
Napisano 15:03, 25.06.2016
Użytkownik klosz007 edytował ten post 15:05, 25.06.2016
Pozdrawiam,
Zbyszek
Infiniti Q50S 2.0t Sport Tech '17 <- HA VIII CU2 2.4 Executive '11 (polift) <- HA VII CL9 2.4 Executive '05 <- HA VI CG8 1.8i LS 4D '02 <- HA V CE8 2.0i ES '97 <- Fiat Tempra 1.6 i.e. S '95
Napisano 17:42, 14.07.2016
zauwazylem u mnie ostatnio ze tez hanka wpada w drgania ale przy 150 km/h i jak hamuje z tej lub wiekszej predkosci to tez drzy karoseria (kierownica nie drzy.)
mam wersje w automacie.Czy tu tez podejrzewac przegub,przeguby?
Napisano 15:14, 18.07.2016
W moim przypadku drgania były spowodowane zużyciem zębów na półosi, które wchodzą w kielich. Mechanik który mi zdiagnozował przyczynę drgań stwierdził, że zamienniki szybko dostają podobnych luzów, a nowy kosztował chyba koło 1500, więc skierował mnie, aż do częstochowy gdzie mi wykonano regenerację. cały zabieg w częstochowie trwał około 3h i od mniej-więcej 50tyś. mam spokój.
Koszt regeneracji to 500zł, adresu niestety nie pamiętam, ale jak ktoś będzie potrzebował to się spytam.
A tak poza tematem, regenerację wykonywało 2 cześków w garażu. jak to wszystko zobaczyłem to miałem chwilę zwątpienia ale ogólnie jestem zadowolony.
Napisano 16:55, 18.07.2016
Guma89 ale jakie drgania miałeś, przy jakich obrotach, prędkości, z gazem czy z hamulcem itd itp. Myślę, że warto to wiedzieć na przyszłość co jakie daje objawy
Użytkownik cysior edytował ten post 18:17, 18.07.2016
Napisano 18:01, 18.07.2016
cos w stylu jakbym holowal przyczepke:)(jak wyhamowywuje)
wpada tez w drgania podczas przyspieszania jak i stalej predkosci.nie wystepuje to caly czas.czasmi jedzie normalnie,a czasmi drzy
Napisano 19:02, 14.08.2016
drgania pochodzily od zacietego zacisku hamulca tylnego(zapiekly sie prowadniczki) oraz od zuzytych opon tylnych.zacisk raz odbijal a raz nie.
przeguby sa dobre
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: VIII
VIII
Mechanik →
Układ elektryczny →
Brak świateł postojowych.Napisany przez Grzegorz Wwy , 14 wrz 2024 VIII, Postojowe światła |
|
|
||
VIII
Mechanik →
Układ kierowniczy →
Problem z EPSNapisany przez krupi94 , 11 wrz 2024 VIII, EPS, CU2 |
|
|
||
VIII
Mechanik →
Wnętrze →
Wygięte mocowanie pręta sprężynującego klapę bagażnika (sedan)Napisany przez Matt7PL , 31 sie 2024 VIII |
|
|
||
VIII
Mechanik →
Układ napędowy →
Szarpie w zakresie 40-60 km/hNapisany przez michal750 , 24 sie 2024 VIII |
|
|
||
VIII
Mechanik →
Układ napędowy →
Honda Accord VIII 2.4 automat, wyciek z chłodnicy oleju ATFNapisany przez bad-ischler , 05 sie 2024 VIII |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych