Skocz do zawartości

RODO w HAKP

Zdjęcie
VIII

Problemy z K24z3

VIII K24z3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Pontoniusz

Pontoniusz
  • Nowy
  • 1 postów
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Executive
  • KM:201
  • Paliwo:PB
  • Rok:2014
  • Nadwozie:CU
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 20:26, 16.01.2026

Witam wszystkich, proszę forumowiczów o pomoc. Pacjent Honda Accord 8 2.4 2014, przebieg 180000km. Wszystko zaczęło się niecały rok temu. Samochód zaczął dziwnie odpalać, charakterystyczny zgrzyt na zimnym. Zimą słabo też kręcił. Wymieniłem rozrusznik i akumulator na nowy. Jakiś czas był spokój. Dodatkowo pojawiły się drgania samochodu na biegu jałowym na rozgrzanym silniku przy włączonych wielu odbiornikach (światła, radio, ogrzewanie tylnej szyby i siedzeń, klimatyzacji). Najbardziej odczuwalne przy włączonej klimie i ogrzewaniu tylnej szyby. Po 8 miesiącach od wymiany akumulatora okazało się że jest zużyty. Postanowiłem wymienić jeszcze raz na nowy ale dodatkowo zregenerowałem alternator. Niestety temat wciąż aktualny i mocne drżenie nie ustąpiło. Kolejna sytuacja to taka że jak na biegu jałowym wcisnę gaz i go puszczę obroty silnika mocno spadają, zatrzęsą autem i dopiero wracają na odpowiedni poziom. Na zimnym silniku, pierwszy rozruch jest w porządku, przejadę 200m do sklepu, zgaszę silnik, zrobie zakupy, chcę go odpalić i się dławi jakby nie dostawał paliwa (sporadycznie tak robi). Ewidentnie coś go boli, żadnych błędów nie pokazuje. W tym czasie wymieniłem 2x akumulator, pasek osprzętu i napinacz, zregenerowałem alternator, wymieniłem świece zapłonowe, rozrusznik, zrobiłem regulację zaworów, przeczyściłem przepustnicę z komputerową adaptacją i dalej jest ewidentnie coś nie tak. Jeśli jest ktoś z Was i może podzielić się wiedzą w zakresie przytoczonych wyżej problemów z autem będę wdzięczny. Pozdrawiam
  • 0

#2 lipson

lipson
  • Klubowicz
  • 915 postów
  • Silnik:2.2
  • Wersja:LS
  • KM:220
  • Paliwo:PB
  • Rok:1997
  • Nadwozie:CE7
Reputacja: 29
Super

Napisano 13:21, 17.01.2026

Cześć,

Sam regenerowałeś  alternator czy jakaś firma? 

Pozdrawiam.

• 0

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: VIII, K24z3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

IPB Skin By Virteq