Silnik: 1,8
Wersja: ES
KM: 136
Paliwo: Benzyna+LPG
Rok: 2000
Nadwozie: sedan Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Wrz 2009 Posty: 300 Skąd: DW/DJA
Wysłany: 2010-03-09, 13:44
Albo powróżyć z fusów lub ułożyć tarota. Z tych danych to nic się nie da powiedzieć konkretnego. Przyczyn może być 1001 lub więcej
_________________ Landi Renzo Omegas
Przemek Gość
Wysłany: 2010-03-09, 14:09
[quote="Salvius"]Albo powróżyć z fusów lub ułożyć tarota. :mrgreen: Z tych danych to nic się nie da powiedzieć konkretnego. Przyczyn może być 1001 lub więcej[/quote a jakie dano potrzebujesz kolego????
Silnik: 1,8
Wersja: ES
Paliwo: Benzyna+LPG
Rok: 2000
Nadwozie: sedan Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Wrz 2009 Posty: 300 Skąd: DW/DJA
Wysłany: 2010-03-09, 15:07
Przemek napisał/a:
a jakie dano potrzebujesz kolego????
A nawet te z dowodu rejestracyjnego. Nie wiadomo czy rozrusznik kreci, czy jest iskra na świecy? itp. Czy zaglądałeś do aparatu zapłonowego?
_________________ Landi Renzo Omegas
Przemek Gość
Wysłany: 2010-03-10, 13:31
witajcie ponownie.
mam Honde Accord rocznik 1998 po liftingu.
silnik 1.8 16V V tec
poczatkowo mialem problem z gasnieciem silnika podczas jazdy (w roznych warunkach) co poprzedzalo miganie ZIELONEJ KONTROLKI Z KLUCZYKIEM. po sprawdzeniu kostki stacyjki okazala sie zepsuta. nie dzialaly kontrolki w zaplonie II. wymienilem ja i wszystko wrocilo do normy. ale silnik nie chce zapalic. jest iskra na swiecach. aparat zaplonowy nie byl ruszany bo bylo wszystko ok. bezpieczniki ok. pomozcie Koledzy
To oznacza problem z immobilizerem. Czy po wymianie kostki przestała kontrolka migać
_________________ Całe forum pozdrawia Cię Gość
Mając dwadzieścia lat myślałem tylko o kochaniu. Potem kochałem już tylko myśleć. *** Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują. Albert Einstein
malin_f1
Silnik: 2,0
Wersja: Type C
KM: 158
Paliwo: najlepsze
Rok: 2004
Nadwozie: CL7 Pomógł: 17 razy Wiek: 30 Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 1497 Skąd: Polska
silnik 1.8 16V V tec
98 po liftingu?
Przemek
Silnik: 1.8
Wersja: v tec
Paliwo: benzyna
Rok: 1999
Nadwozie: sedan
Wysłany: 2010-03-11, 00:22
Marru napisał/a:
Przemek napisał/a:
silnik 1.8 16V V tec
98 po liftingu?
tak mam w papierach. pierwszy rok rejestracji 98 a buda 1999
[ Dodano: 2010-03-11, 00:26 ]
Siwy napisał/a:
Przemek napisał/a:
miganie ZIELONEJ KONTROLKI Z KLUCZYKIEM
To oznacza problem z immobilizerem. Czy po wymianie kostki przestała kontrolka migać
tzn wczesniej migala kontrolka tylko jak wyciagalem kluczyk (ale to normalne) no i pare razy podczas jazdy i po chwili gasł silnik. po wymianie kostki wszystkie kontrolki dzialaja poprawnie. zapalaja sie w zaplonie II , przed wymiana kostki nie zapalaly sie wcale.
zielona kontrolka miga tylko po zgasnieciu silnika, masz ten sam problem co ja mialem tylko ze u mnie po wymianie kostki wszystko wrocilo do normy, nie wiem na jakiej zasadzie dziala immo w accordzie i czy immo ma cos wspolnego z kostka stacyjki, spytaj w serwisie ale jesli masz problem z immo to bedzie sie krecil tylko rozrusznik i zero reakcji silnika. pozdro
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach