albundy - mam zamontowane wycieraczki Bosch Aero Twin od miesiąca i są OK. Nie obawiaj się o ich długość, bo po zamontowaniu lekko za siebie zachodzą i jest super
Silnik: 2.0
Wersja: ES
KM: 146
Paliwo: PB/LPG
Rok: 1999
Nadwozie: sedan Pomógł: 6 razy Wiek: 36 Dołączył: 13 Gru 2008 Posty: 841 Skąd: łódzkie
Wysłany: 2010-03-10, 22:37
jeżeli chodzi o Alca to dobrze się sprawują do prędkości 150km/h, sprawdzałem to wielokrotnie na autostradzie, powyżej tej prędkości to już masakra się robi, podskakują niestety.
Silnik: 2.2
Wersja: sport
KM: 140
Paliwo: diesel
Rok: 2007
Nadwozie: tourer Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 18 Lip 2009 Posty: 449 Skąd: Schwäbisch Hall
Wysłany: 2010-03-10, 22:57
kiziol napisał/a:
A ja cały czas używam wycieraczek Alca
quicksilver77 napisał/a:
Także polecam Alca
Marco napisał/a:
jeżeli chodzi o Alca to dobrze się sprawują do prędkości 150km/h
za te kase naprawde nia ma lepszych, zjechalem kilka kompletow w roznych autach, ale w VII troszke inna generacja wycieraczek jest, zamowilem wiec zestaw gumek w ASO za 100zl, nowe wycieraczki kompletne to 280zl
Wersja: sport
Nadwozie: tourer Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 18 Lip 2009 Posty: 449 Skąd: Schwäbisch Hall
Wysłany: 2010-04-10, 09:09
no ja zalozylem te oryginalne gumki i efekt jest bdb, jednak pewnego dnia pewnie cale wycieraczki bede musial wymienic, a wtedy 280zl za komplet na przod to chyba troche duzo, komplet wycieraczek bosch na przod mozna kupic w roznych sklepach za okolo 100zl
Mam zamiar wymienić i ja dzisiaj zyrknełem na moje jaka to firma no i opis na piórach jest MITSUBA Ktoś ma coś takiego gdzie to kupić?
_________________ Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. reforma.ortografi.w.interia.pl
Silnik: 2,2
Wersja: s
Rok: 2004
Nadwozie: sedan
Wysłany: 2010-04-11, 12:19
ja kupilem bosch aero twin i sa super,pozatym swietnie tez wygladaja
_________________ Jest cały czas przy mnie, zawsze mogę na nią liczyć, nie jest zazdrosna,
ale trochę wymagająca, nie robi fochów
o inne kobiety i pojedzie ze mną na koniec świata...
Pojechalem do serwisu na Ordona i zapytałem.
W wersji przed FL gumek się nie wymienia bo to starszy typ wycieraczki.
Kupiłem co dali, wymiana gratis.
Zresztą wymiana wszystkich piór wyszła taniej niż jak bym kupił same gumki do wersji FL
Na tył poszedł Champion ale po jakimś czasie przestało zbierać już tak ładnie, zastanawiam się obecnie nad TYMI
Na przód poszły marki Denso, są od razu z owiewką a więc nie ma co się martwić że będą skakać po szybie przy dużej prędkości. Zbierają ładnie i jestem zadowolony.
Ostatnio zmieniony przez train 2010-04-12, 14:36, w całości zmieniany 1 raz
Wersja: Sport
Paliwo: Diesel
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2010-04-15, 21:33
Panowie rozumiem ze czujnik deszczu powinien sam wlaczac wycieraczki keidy zacznie padac tak ? Ja nie moge dojsc ładu jak jest u mnie. Mianowicie wajcha od wycieraczek ustawiona w pozycji Auto ,pierscien z boku tez Auto a wycieraczki dzialaja jak czasowki nawet keidy nie pada... Za to mam fajny bajer ,minowicie dzis jechalem w duzy deszcz wiec ustawilem pierscien na full i podczas jazdy wycieraczki chodza ciagle a jak stalem na swiatlach to przelaczaly sie na czasowki..
Czyli tak dziala czujnik deszczu ?
_________________ Peace Sells... but Who's Buying?