Skocz do zawartości


RODO w HAKP

Zdjęcie

Chińskie Navi lub CarPC do gen. VII

VII navi chińczyk chińskie navi car PC

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2244 odpowiedzi w tym temacie

#2176 woocash

woocash
  • Forumowicz
  • 470 postów
  • Skąd:Tychy
  • Silnik:2,0
  • Wersja:Sport
  • KM:155
  • Paliwo:PB
  • Rok:2007
  • Nadwozie:sedan
Reputacja: 1
Neutralna

Napisano 19:46, 14.03.2019

Testowałem u mnie wbudowany mikrofon i ten na kablu dołączony do zestawu..
Wyniki są następujące --->> wbudowany mikro "jakoś" tam zbiera, ponadto zbiera dzwięki z nawiewów i wnętrza deski. Jest to bardzo słyszalne.
Natomiast ten na kabelku mikrofonik, zdecydowanie lepiej działa i tego właśnie używam. Ale!!!! mam go obok paszczy ok. 20-30cm.
Dla świętego spokoju i profilaktycznie sprawdziłbym ustawienia BT telefonu, ewentualnie sparowałbym inny telefon.
metodą prób i błędów, eliminacji i eksperymentów, wyciągać wnioski.
W planach mam montaż innej lampki w podsufitce na tą z mikrofonem, tam się podepnę i myślę że będzie działać jak należy.
________________________________________________________________
Jak pomyślałem tak zrobiłem, może któregoś to zainspiruje.
Wybebeszylem dodatkowy mikrofon, rozebrałem lampkę, wiertło 10mm, klej na gorąco, oprawka od jakiegoś komputerowego mikro kolor srebrny. Przeciąganie przewodów to już formalność i taki oto efekt.

 

i jaki efekt po montażu mikrofonu w tym miejscu ??

ja mam na słupku i zastanawiam się czy nie zmienić jego miejsca bo częściowo blokuje mi  otwarcie daszka przeciwsłonecznego


  • 0

#2177 Blachonix

Blachonix
  • Klubowicz
  • 99 postów
  • Skąd:Gdańsk
  • Silnik:2.0
  • Wersja:CL7 (cmfort+++)
  • KM:155
  • Paliwo:PB
  • Rok:2004
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 4
Neutralna

Napisano 20:42, 14.03.2019

i jaki efekt po montażu mikrofonu w tym miejscu ??
ja mam na słupku i zastanawiam się czy nie zmienić jego miejsca bo częściowo blokuje mi  otwarcie daszka przeciwsłonecznego

Miałem wcześniej na takim elastycznym badylu, który zza zagłówka wyłaził. Po serii dziwnych pytań pasażerów byłem zmuszony usunąć tą konstrukcję.
Obecny patent działa poprawnie i tylko tyle mogę powiedzieć bo sam siebie nie miałem okazji posłuchać. Wcisnę wreszcie moją damę za kółko i rzetelnie sam ocenie
Wyszedłem z założenia że skoro honda tam montuje fabrycznie mikro, to musi to być najlepsze miejsce. Najbliżej kierowcy a zarazem najdalej od źródeł niechcianego hałasu.
  • 0

#2178 Pelcu

Pelcu
  • Forumowicz
  • 69 postów
  • Skąd:ZK
  • Silnik:2.0
  • Wersja:C
  • KM:155
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2003
  • Nadwozie:CL7
Reputacja: 1
Neutralna

Napisano 20:10, 16.03.2019

A co myślicie o takim rozwiązaniu. Ma ktoś proszę o opinię

https://www.avans.pl...DEOREJESTRATORY

 

Albo to?

https://allegro.pl/o...eeca650c7d606e7

 

nie chcę wymieniać radia natomiast chciałbym mieć rejestrator kamerę cofania, nawigację. proszę o opinię jeżeli ktoś posiada taki zestaw. 

 

Wygląda kusząco dla złodzieja :bag.


  • 0

Moja [H] => Accord VII 2.0 CL7 Pelcu


#2179 Assur92

Assur92
  • Nowy
  • 19 postów
  • Skąd:Łódź
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Executive
  • KM:190
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2003
  • Nadwozie:CL9
Reputacja: 1
Neutralna

Napisano 12:22, 17.03.2019

Mikrofon mam na słupku "A" na końcu maskownicy na górze i nikt nie narzeka by było mnie źle słychać, a sporo rozmawiam w trakcie jazdy. 

ADIVIO, ja akurat w innych autach używam czegoś takiego, ale w formie lusterka. Ogólnie fajny bajer, DVR daje radę w mojej wersji, yanosik cały czas jest używany, a i google maps się zdarza tam włączyć i działa fajnie. Jakbyś chciał to mogę podać model i zrobić zdjęcie jakby to wyglądało w accordzie. Po za tym to w linku na allegro to swoje lata ma, mam jedno lusterko na tym systemie co z allegro i troszkę zdarzy się przymulić, drugie mam lepsze od tego i działa ok, a po za tym zapłaciłem połowę ceny tego z allegro. 


Użytkownik Assur92 edytował ten post 12:27, 17.03.2019

  • 0

#2180 Blachonix

Blachonix
  • Klubowicz
  • 99 postów
  • Skąd:Gdańsk
  • Silnik:2.0
  • Wersja:CL7 (cmfort+++)
  • KM:155
  • Paliwo:PB
  • Rok:2004
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 4
Neutralna

Napisano 17:24, 23.03.2019

Czas przerwać ciszę.
Nadszedł piękny słoneczny dzień a w autku jakoś gorąco od słońca się zrobiło.
Toteż długo nie myśląc klima na LOW i tu niespodzianka, zimnego powietrza brak.
Wstępne oględziny wykazały że kompresor i reszta układu się nie załącza. Nerw narasta coś mnie trafi....
Bezpieczniki wszystkie sprawdzone, przekaźniki sprawdzone, pozostała operacja podmiany na stary, zapomniany przez Boga, ukryty gdzieś głęboko w górskiej jaskini, strzeżony przez czerwone japońskie smoki, egzemplarz radia (TYP B)
Uruchomienie silnika, zgrzyt napędu optycznego, przycisk AC ON.
No i je******o zimnym, arktycznym i rześkim strumieniem powietrza. Układ się załączył wszystko hula aż miło, tylko mnie krew zalewa bo znów się zacznie procedura reklamacji.
----------------------------------------------------------------------
Tak jak się tego obawiałem, muszę odesłać sprzęt.
Jedno co dobre to że do Warszawy a nie na Tajwan ;)
Tydzień bez radia, masakra.

Użytkownik Blachonix edytował ten post 22:44, 25.03.2019

  • 0

#2181 ric0

ric0
  • Forumowicz
  • 23 postów
  • Skąd:olsztyn
  • Silnik:2.4
  • Wersja:type s
  • KM:190
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2003
  • Nadwozie:sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 20:00, 28.03.2019

witam , testuje od 2 dni radio funrover  i ma problem , taki ze niewyswietlaja mi sie  ustawiena klimy na ekranie , canbus jest ustawiony na  accord 7  ,probowalem tez zaladowac od nowa canbus ale nic to nie dalo ,  widget od klimy tez nie dziala ,  moze ktos pomoze albo mial taki problem z tym radiem  z chin


  • 0

#2182 Blackez

Blackez
  • Forumowicz
  • 58 postów
  • Skąd:Krosno
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Comfort
  • KM:155
  • Paliwo:PB
  • Rok:2005
  • Nadwozie:Sedan CL7
Reputacja: 1
Neutralna

Napisano 20:15, 28.03.2019

Rico ten sam temat jest poruszony na grupie wbij to sprawdzisz czy masz wszysko dobrze ustawione, sprawdź to jeśli jest ok to szukamy dalej 0ad906f0ac48d51be53d3b56f5878801.jpg87be641799159dfaed5cd6d2f52af09f.jpg

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka
  • 0

#2183 ric0

ric0
  • Forumowicz
  • 23 postów
  • Skąd:olsztyn
  • Silnik:2.4
  • Wersja:type s
  • KM:190
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2003
  • Nadwozie:sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 20:24, 28.03.2019

Rico ten sam temat jest poruszony na grupie wbij to sprawdzisz czy masz wszysko dobrze ustawione, sprawdź to jeśli jest ok to szukamy dalej 0ad906f0ac48d51be53d3b56f5878801.jpg87be641799159dfaed5cd6d2f52af09f.jpg

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka

ten z grupy co ma problem  to wlasnie ja  he


  • 0

#2184 rafalb1994

rafalb1994
  • Nowy
  • 5 postów
  • Skąd:Białystok
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Executive
  • KM:190
  • Paliwo:PB
  • Rok:2003
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 23:24, 30.03.2019

Rico ten sam temat jest poruszony na grupie wbij to sprawdzisz czy masz wszysko dobrze ustawione, sprawdź to jeśli jest ok to szukamy dalej 0ad906f0ac48d51be53d3b56f5878801.jpg87be641799159dfaed5cd6d2f52af09f.jpg

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka

A gdzie można znaleźć te ustawienia? Mam ten sam problem, myślałem że w urządzeniu przekopałem wszystko ale takiego ekranu nie widziałem, swoją drogą czy znany jest security code do urządzenia?


  • 0

#2185 Blachonix

Blachonix
  • Klubowicz
  • 99 postów
  • Skąd:Gdańsk
  • Silnik:2.0
  • Wersja:CL7 (cmfort+++)
  • KM:155
  • Paliwo:PB
  • Rok:2004
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 4
Neutralna

Napisano 00:28, 31.03.2019

 

(...) Ustawienia/pojazd/ustawienia fabryczne/kod126 albo 123456/// zalkadka CanBus (...)

takie kody znam ja


Użytkownik Blachonix edytował ten post 00:30, 31.03.2019

  • 0

#2186 Blackez

Blackez
  • Forumowicz
  • 58 postów
  • Skąd:Krosno
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Comfort
  • KM:155
  • Paliwo:PB
  • Rok:2005
  • Nadwozie:Sedan CL7
Reputacja: 1
Neutralna

Napisano 07:25, 31.03.2019

Do funrover kod jest 3368, u niektórych osób trzeba doinstalowac apke Rico właśnie tak musiał jak coś to napisz to wyślemy

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Blackez edytował ten post 07:27, 31.03.2019

  • 0

#2187 Ziooomus

Ziooomus
  • Nowy
  • 15 postów
  • Skąd:Wrocław
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Executive
  • KM:190
  • Paliwo:PB
  • Rok:2007
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 00:14, 06.04.2019

Czy ktoś z was rozwiązywał problem upalonej masy w naszym radyjku ? słychać szumy najłatwiej to zaobserwować jak nic nie gra a jak ściszę głośność do 0 to szumy ustają. 

Próbowałem styknąć obudowę radia z masą auta ale nie nie daje. Szumy nie są jakieś mega głośne podczas słuchania muzyki prawie ich nie słychać ale wolał bym je wyeliminować.


  • 0

#2188 sky83

sky83
  • Klubowicz
  • 705 postów
  • Skąd:Kraków
  • Silnik:2,0
  • Wersja:CM1 Sport
  • KM:155
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2007
  • Nadwozie:Tourer
Reputacja: 5
Neutralna

Napisano 08:16, 06.04.2019

Padł mi moduł GPS, jaki polecacie sprawdzony model ? Chodzi o ten zewnętrzny na kablu (taką mam nadzieję).


  • 0

#2189 Blackez

Blackez
  • Forumowicz
  • 58 postów
  • Skąd:Krosno
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Comfort
  • KM:155
  • Paliwo:PB
  • Rok:2005
  • Nadwozie:Sedan CL7
Reputacja: 1
Neutralna

Napisano 11:57, 06.04.2019

Kiedyś miałem gps tski na kablu z allego po 30 zł i nic się z nim nie działo

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka
  • 0

#2190 ric0

ric0
  • Forumowicz
  • 23 postów
  • Skąd:olsztyn
  • Silnik:2.4
  • Wersja:type s
  • KM:190
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2003
  • Nadwozie:sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 14:26, 06.04.2019

witam , pytanie dla uzytkownikow  aplikacji poweramp , czy dziala wam sterowanie z kierownicy a dokladniej ustawienie nastepny utwor ,  u mnie w najnowszej  wersji  3 nie dziala  , a w wersji 2  dziala  , czy ktos z was mial taki problem .


  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: VII, navi, chińczyk, chińskie navi, car PC

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

IPB Skin By Virteq