Skocz do zawartości


RODO w HAKP

Zdjęcie

Chińskie Navi lub CarPC do gen. VII

VII navi chińczyk chińskie navi car PC

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2005 odpowiedzi w tym temacie

#1996 bladymir

bladymir
  • Nowy
  • 8 postów
  • Skąd:Lublin
  • Silnik:2.4
  • Wersja:type s
  • KM:190
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2003
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 12:51, 06.11.2018

Właśnie takie sobie wczoraj zamontowałem.

Mam kilka problemów. Opiszę je i może przy okazji ktoś mi pomoże.

1. Na termometrze pod zegarami są kreski. No, ale to już doczytałem, że standard.

2. W radiu mam gniazdko 6 pinowe, do którego była wpięta wiązka 4 kabelków. Niestety na chińskim sprzęcie nie ma odpowiednika tego gniazdka, więc wtyczka teraz sobie wisi.

3. (może ma związek z punktem 2) Przy zmianie parametrów klimy (temperatura, siła nadmuchu itp.) nie wyświetla mi się pasek z tymi informacjami. Wszystkie guziczki i gałki na ręcznym sterowaniu działają.

     Na auto klima chodzi zupełnie jak chce.

4. Nie działa kamera cofania. Miałem wcześniej nawigację NAVROAD i kamerka była podłączona. Zasilanie mam podpięte pod lampę cofania.

No poza tym wszystko jest OK. ;-)

Ad.1 :

U mnie jest  cały czas temperatura 27st. Prawdopodobnie taka była w momencie odpięcia fabrycznego radia i taka już została, bo wcale się nie zmienia.

Szukałem trochę informacji na ten temat, ale kompletnie nic nie znalazłem. Podejrzewam, że zwarcie jakichś PINow w kostce od nowego radia  mogło by załatwić sprawę, ale wolę nic nie ruszać. Trochę szkoda bo temperatura podawana na górnym pasku androida jest brana z ???? (nie mam pojęcia skąd, ale na pewno nie z czujnika)

Ad.2 i 3:

Oryginalnie masz klimatyzację jedno- czy dwustrefowa?

Te radia z tego co wiem współpracują tylko z wersja z dwiema strefami.

Ja miałem dwie zielone wtyczki do klimatyzacji.

Ad.4 :

Zasilanie musi być z lampy cofania, ale dodatkowo  z lampy cofania musisz pociągnąć przewód do radia ( jest ucięty i zaślepiony przewód z oznaczeniem rear cam (albo coś w tym stylu, nie pamiętam dokładnie)) żeby radio "wiedziało" kiedy wrzucasz wsteczny i automatycznie włączało kamerę.


Użytkownik bladymir edytował ten post 12:53, 06.11.2018

  • 0

#1997 FloU

FloU
  • Nowy
  • 12 postów
  • Skąd:Radzymin
  • Silnik:2.2
  • Wersja:S
  • KM:140
  • Paliwo:ON
  • Rok:2004
  • Nadwozie:CN
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 21:04, 06.11.2018

Ad.1 :
U mnie jest cały czas temperatura 27st. Prawdopodobnie taka była w momencie odpięcia fabrycznego radia i taka już została, bo wcale się nie zmienia.
Szukałem trochę informacji na ten temat, ale kompletnie nic nie znalazłem. Podejrzewam, że zwarcie jakichś PINow w kostce od nowego radia mogło by załatwić sprawę, ale wolę nic nie ruszać. Trochę szkoda bo temperatura podawana na górnym pasku androida jest brana z ???? (nie mam pojęcia skąd, ale na pewno nie z czujnika)
Ad.2 i 3:
Oryginalnie masz klimatyzację jedno- czy dwustrefowa?
Te radia z tego co wiem współpracują tylko z wersja z dwiema strefami.
Ja miałem dwie zielone wtyczki do klimatyzacji.
Ad.4 :
Zasilanie musi być z lampy cofania, ale dodatkowo z lampy cofania musisz pociągnąć przewód do radia ( jest ucięty i zaślepiony przewód z oznaczeniem rear cam (albo coś w tym stylu, nie pamiętam dokładnie)) żeby radio "wiedziało" kiedy wrzucasz wsteczny i automatycznie włączało kamerę.

Czyli w benzyniakach też są problemy z klimatyzacją ?
Jakie dokładnie radio zakładałeś u siebie ?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
  • 0

#1998 Cromsc

Cromsc
  • Forumowicz
  • 160 postów
  • Skąd:Szczecin
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Executive
  • KM:190
  • Paliwo:PB
  • Rok:2007
  • Nadwozie:CL9
Reputacja: 3
Neutralna

Napisano 23:07, 06.11.2018

U mnie jest podobnie. Do PSS polift wchodzą trzy zielone wiązki. Dwie z nich pasują do górnych gniazd, natomiast trzecia nie ma odpowiednika. Normalnie bym to olał, ale ogrzewanie tylnej szyby dziwnie działa. Po włączeniu, słychać takie cykanie co sekundę, widać, że coś się włącza, bo przygasa lampka. Tak jakby włączał na sekundę ogrzewanie tylnej szyby i po chwili wyłączał.
  • 0

#1999 Jędras

Jędras
  • Nowy
  • 3 postów
  • Skąd:Gdynia
  • Silnik:2.0
  • Wersja:S
  • KM:160
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2007
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 21:18, 08.11.2018

Ad.1 :

U mnie jest  cały czas temperatura 27st. Prawdopodobnie taka była w momencie odpięcia fabrycznego radia i taka już została, bo wcale się nie zmienia.

Szukałem trochę informacji na ten temat, ale kompletnie nic nie znalazłem. Podejrzewam, że zwarcie jakichś PINow w kostce od nowego radia  mogło by załatwić sprawę, ale wolę nic nie ruszać. Trochę szkoda bo temperatura podawana na górnym pasku androida jest brana z ???? (nie mam pojęcia skąd, ale na pewno nie z czujnika)

Ad.2 i 3:

Oryginalnie masz klimatyzację jedno- czy dwustrefowa?

Te radia z tego co wiem współpracują tylko z wersja z dwiema strefami.

Ja miałem dwie zielone wtyczki do klimatyzacji.

Ad.4 :

Zasilanie musi być z lampy cofania, ale dodatkowo  z lampy cofania musisz pociągnąć przewód do radia ( jest ucięty i zaślepiony przewód z oznaczeniem rear cam (albo coś w tym stylu, nie pamiętam dokładnie)) żeby radio "wiedziało" kiedy wrzucasz wsteczny i automatycznie włączało kamerę.

Klimatyzację mam 2 strefową. Sprzęt kupiłem tutaj: https://pl.aliexpres...m/Seicane-10-1Z tym kablem do lampy cofania, to nie pomyślałem. Zakładałem, że wystarczy jak stacja dostanie sygnał z kamery że jest zasilania. Tak było wcześniej w mojej nawigacji NAVROAD. Muszę to sprawdzić.


Czyli w benzyniakach też są problemy z klimatyzacją ?
Jakie dokładnie radio zakładałeś u siebie ?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Radio kupione tutaj: https://pl.aliexpres....2bde5c0fcSiFWW


U mnie jest podobnie. Do PSS polift wchodzą trzy zielone wiązki. Dwie z nich pasują do górnych gniazd, natomiast trzecia nie ma odpowiednika. Normalnie bym to olał, ale ogrzewanie tylnej szyby dziwnie działa. Po włączeniu, słychać takie cykanie co sekundę, widać, że coś się włącza, bo przygasa lampka. Tak jakby włączał na sekundę ogrzewanie tylnej szyby i po chwili wyłączał.

Może ktoś z kolegów wie co robi ta 3 wiązka z mniejszą wtyczką. Szukałem info w tym temacie i gdzieś doczytałem, że to podgrzewanie lusterek. Ale nie mam pewności.

U mnie grzanie szyby tylnej działa. Dzisiaj sprawdzone.


no to jak chcesz muzykę z usb to emulator zmieniarki, jest temat o tym poczytaj -> http://www.accordklu...wienie-tematów/

Miałem taką zmieniarkę. Była włożona  karta SD i pendrive. Wszystko działało ok. Teraz mam ją zdemontowaną, bo założyłem stację multimedialną od chińczyka.


Ad.1 :

U mnie jest  cały czas temperatura 27st. Prawdopodobnie taka była w momencie odpięcia fabrycznego radia i taka już została, bo wcale się nie zmienia.

Szukałem trochę informacji na ten temat, ale kompletnie nic nie znalazłem. Podejrzewam, że zwarcie jakichś PINow w kostce od nowego radia  mogło by załatwić sprawę, ale wolę nic nie ruszać. Trochę szkoda bo temperatura podawana na górnym pasku androida jest brana z ???? (nie mam pojęcia skąd, ale na pewno nie z czujnika)

Ad.2 i 3:

Oryginalnie masz klimatyzację jedno- czy dwustrefowa?

Te radia z tego co wiem współpracują tylko z wersja z dwiema strefami.

Ja miałem dwie zielone wtyczki do klimatyzacji.

Ad.4 :

Zasilanie musi być z lampy cofania, ale dodatkowo  z lampy cofania musisz pociągnąć przewód do radia ( jest ucięty i zaślepiony przewód z oznaczeniem rear cam (albo coś w tym stylu, nie pamiętam dokładnie)) żeby radio "wiedziało" kiedy wrzucasz wsteczny i automatycznie włączało kamerę.

Z wtyczki do kamery cofania u mnie wystają 2 obcięte i zaślepione kabelki. One nie mają swoich opisów. Do którego podać +12 z lampy cofania? 50 % szansy na trafienie.


Jedras ale radio instalowales w benzyniaku?

 

Z tego co pamiętam to w opcjach jest włączanie kamerki chyba.

Tak. Benzyna. Klima 2 strefowa.


  • 0

#2000 bladymir

bladymir
  • Nowy
  • 8 postów
  • Skąd:Lublin
  • Silnik:2.4
  • Wersja:type s
  • KM:190
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2003
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 19:06, 09.11.2018

Mam radio z dokladnie tej aukcji:

https://allegro.pl/r...7398782296.html

 

Nie mam pojecia czy w benzyniakach rowniez sa problemy, ale na wiekszosci aukcji, czy to polskich czy z aliexpress jest wyraznie zaznaczone, ze radio jest przeznaczone dla wersji z klimatyzacja dwustrefowa.

U mnie wszystko dziala jak nalezy (a przynajmniej tak mi sie wydaje)

 

Co do tej kamery, to w zasadzie nie widzac tego nie bardzo moge pomoc.

Umnie wygladalo to tak:

Do kamery podlaczylem +12 wziety z lampy wstecznego.(u mnie byl to przewod czerwony)

Masa, rowniez wzialem z lampy wstecznego. (przewod czarny)

Zolta wtyczka chinch wpieta do kamery, a drugi koniec do radia.

Razem z wtyczka chinch poprowadzony byl przewod (czerwony), ktorym doprowadzilem +12 z lampy cofania do radia.

Do samego radia byl dolaczony przewidziany do kamery cofania przewod zakonczony zoltym chinch'em i czerwonym przewodem do ktorego trzeba dostarczyc +12 po wstecznym o ktorym wspomnialem.


  • 0

#2001 FloU

FloU
  • Nowy
  • 12 postów
  • Skąd:Radzymin
  • Silnik:2.2
  • Wersja:S
  • KM:140
  • Paliwo:ON
  • Rok:2004
  • Nadwozie:CN
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 19:39, 09.11.2018

Mam radio z dokladnie tej aukcji:
https://allegro.pl/r...7398782296.html

Nie mam pojecia czy w benzyniakach rowniez sa problemy, ale na wiekszosci aukcji, czy to polskich czy z aliexpress jest wyraznie zaznaczone, ze radio jest przeznaczone dla wersji z klimatyzacja dwustrefowa.
U mnie wszystko dziala jak nalezy (a przynajmniej tak mi sie wydaje)

Co do tej kamery, to w zasadzie nie widzac tego nie bardzo moge pomoc.
Umnie wygladalo to tak:
Do kamery podlaczylem +12 wziety z lampy wstecznego.(u mnie byl to przewod czerwony)
Masa, rowniez wzialem z lampy wstecznego. (przewod czarny)
Zolta wtyczka chinch wpieta do kamery, a drugi koniec do radia.
Razem z wtyczka chinch poprowadzony byl przewod (czerwony), ktorym doprowadzilem +12 z lampy cofania do radia.
Do samego radia byl dolaczony przewidziany do kamery cofania przewod zakonczony zoltym chinch'em i czerwonym przewodem do ktorego trzeba dostarczyc +12 po wstecznym o ktorym wspomnialem.

No właśnie zależy niektórzy piszą że wystarczy mieć klimę dwustrefowa a niektórzy piszą tak jak ten z aukcji na której nabyłeś radio.

I teraz nie wiadomo jaka jest w końcu prawda

A trochę boje się ryzykować i zamawiać z chin bo gościu napisał że będzie działać z dieslem ale średnio mu jakoś wierzę..0561f32d0b692bbad8d8c25d352fabc4.jpg

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
  • 0

#2002 quaku

quaku
  • Klubowicz
  • 22 postów
  • Skąd:Warszawa
  • Silnik:2.2
  • Wersja:Sport
  • KM:140
  • Paliwo:ON
  • Rok:2006
  • Nadwozie:Tourer
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 22:20, 09.11.2018

Wszystkie działają z iCTDI, tylko nie wiadomo czy jest taka co dobrze steruje wentylatorami od klimy.


  • 0

#2003 Jędras

Jędras
  • Nowy
  • 3 postów
  • Skąd:Gdynia
  • Silnik:2.0
  • Wersja:S
  • KM:160
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2007
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 17:30, 11.11.2018

No i w końcu uruchomiłem kamerę cofania. Z wtyczki ISO wystają obcięte kabelki z opisami w języku niestety chińskim. Na ryzyko podałem 12v do czerwonego kabelka, przy włączonym wstecznym, za poradą kolegów na forum. I obraz z kamery się pokazał. Dzięki za podpowiedź. Swoją drogą, nigdzie w filmikach o podłączeniu tego sprzętu, ani w instrukcja nie znalazłem żadnej na ten temat wskazówki.
  • 0

#2004 Blachonix

Blachonix
  • Nowy
  • 9 postów
  • Skąd:Gdańsk
  • Silnik:2.0
  • Wersja:CL7 (cmfort+)
  • KM:155
  • Paliwo:PB
  • Rok:2004
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 20:22, 12.11.2018

A czy ktoś rozwiązał problem z tą temperaturą na wyswietlaczu? Ja mam non stop 27st. Przeczesałem temat i żadnego rozwiązania poza faktem że ten problem pojawia się już w pierwszych modelach Chińczyków w roku 2012.

Mam chinola od navipremium.
  • 0

#2005 bladymir

bladymir
  • Nowy
  • 8 postów
  • Skąd:Lublin
  • Silnik:2.4
  • Wersja:type s
  • KM:190
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2003
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 23:14, 12.11.2018

hmm u mnie tez jest 27st. tez od navipremium

moze akurat ten model ma "gdzies" taka rezystancje ze pokazuje akurat 27st zamiast brac wartosc z czujnika.


  • 0

#2006 Blachonix

Blachonix
  • Nowy
  • 9 postów
  • Skąd:Gdańsk
  • Silnik:2.0
  • Wersja:CL7 (cmfort+)
  • KM:155
  • Paliwo:PB
  • Rok:2004
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 21:06, 13.11.2018

Takiego maila otrzymałem od sprzedawcy
.................................................................................

Re: Radio nawigacja Honda Accord 7 (drobna upierdliwa usterka)
N
naviPremium <wsparcie@navipremium.pl>
Wt 13.11.2018 13:12
Skrzynka odbiorcza
Do:
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
Witam

Problem z wyświetlaniem niepoprawnej temperatury zewnętrznej występuje tylko w niektórych Accordach.
W dniu wysyłki nowego radia do Pana zrobiliśmy testy w Hondzie Accord i nagraliśmy następującą prezentację wideo:
Około dziesiątej sekundy w filmie naciskamy przycisk OUT i pokazuje on na panelu radia poprawną na tamten dzień temperaturę - 12 stopni.
Niestety na obecną chwilę nie posiadamy rozwiązania tego problemu i nie da się również przewidzieć przed montażem czy będzie występował; możliwe, że zostanie to poprawione wraz z którąś aktualizacją oprogramowania w przyszłości.
---
Pozdrawiam
Krzysztof Pankiewicz
naviPremium
883 520 720
W dniu 2018-11-12 o 21:19, xxxxxxx xxxxxx pisze:
Witam ponownie.
Problem w tych radiach jest dość powszechny ale po przeczesaniu forów nie znalazłem rozwiązania.
Mianowicie chodzi temperaturę zewnętrzną która wyswietla się pod zegarami. Po podłączeniu radyjka mam non stop 28 stopni.
Zbliża się zima i taka informacja jest bardzo istotna.
Bardzo proszę o receptę.

Pozdrawiam.
.............................................................................................

I tu pojawia się ciekawostka bo radio na filmie jest dokładnie tym egzemplarzem który mam w aucie. U mnie wyświetla się wysuwany pasek na dole z ustawieniami klimy a nie taka animacja jak na filmie.
Poza tym radio jest niebezpieczne, zaliczyłem dziś dzwona. Zamiast patrzeć na drogę to się bawiłem radyjkiem. Co za wstyd.

Użytkownik Blachonix edytował ten post 23:39, 13.11.2018

  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: VII, navi, chińczyk, chińskie navi, car PC

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

IPB Skin By Virteq