Skocz do zawartości


RODO w HAKP

Problem z ABS


Ten temat został zarchiwizowany. Oznacza to, że nie możesz dodać do niego odpowiedzi.
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Napisano 12:41, 19.12.2008

Problem jest oczywiście taki, ze ABS mi nie dziala no i chcialbym sie dowiedziec jakie moga byc tego przyczyny :?: Auto kupilem pare dni temu, poprzedni własciciel powiedzial, ze oslona przegubu jest rozerwana i smar z niego zapryskal zebatke od ABS'u co za tym idzie czujnik to wykrywa, ze jest brudna i komputer wylacza ABS. Z ciekawosci jednak zdjąłem kolo aby obejrzec ten przegub (ktory defakto i tak jest do wymiany bo chrobota podczas maksymalnego skretu w lewo) CO mnie zdziliwlo to, to ze zebatka od ABSu jest sucha i czysta.. tak wiec teza sprzedajacego na temat niedzialajacego systemu ABS zostala obalona... Pytanie wiec brzmi nastepujaco: CO moze byc nie tak z hamulcami, ze ABS nie dziala :?: KOntrolka od ABS'u caly czas mi sie swieci...
Z góry dzieki, za kazda pomocna odpowiedz :ok

#2 Seth

Seth
  • Partner HAKP
  • 5945 postów
Reputacja: 78
Wzorowa

Napisano 13:20, 19.12.2008

Może padł któryś z czujników ABSu przy kołach, albo się zabrudził mocno.

 Zaciski hamulcowe

Serwis Hond i nie tylko, zawory, płyny, hamulce, diagnostyka HDS itp
Opinie o mnie : KLIK


#3 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Napisano 13:57, 19.12.2008

ABS rozumiem ze jest na 4 kolach :?: wiec musze wszystkie sprawdzic tak :?:

#4 NOWAK

NOWAK
  • Forumowicz
  • 26 postów
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 14:51, 19.12.2008

Zrób samodiagnostykę ABS, może to coś pomoże--> http://www.honda.cba...ostyka_abs.html


a tutaj masz złącze
Dołączona grafika

#5 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Napisano 15:03, 19.12.2008

OK. dziękuje Ci bardzo za tego linka, myśle ze z pewnoscia przyda mi sie :-D
Czy takie zmostkowanie czyms grozi jesli cos zle zmostkuje :?: Ja mam dwie kostki w tym miejscu... ktora bedzie od ABSu :?:
I co to jest ECU - :?:

Zrobiłem fotki tych złączek, ktore ja mam pod tapicerka od strony pasażera
Dołączona grafika Sorry za jakość...

I znalazłem jeszcze coś takiego - podejrzewam ze to sa takie gniazda do tych zlaczek aby luzno nie lataly, ale nie jestem pewien czy te gniazda (panienki) sa podlaczone do czegoś :?:
Dołączona grafika
I tak korzystajac z okazji - do czego jest ta złączka czerwona :?:

#6 NOWAK

NOWAK
  • Forumowicz
  • 26 postów
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 17:46, 19.12.2008

Tak najprościej ECU to komputer który zbiera informacje na temat działania silnika i jego elektrycznych podzespołów. Jeśli jest coś nie tak to na desce rozdzielczej zapala się lampka CHECK ENGINE i trzeba przeprowadzić samodiagnostyke ( tutaj http://www.honda.cba...ostyka_ecu.html ) ECU aby pokazał błędy.

Zrób coś ze zdjęciami bo w ogóle się nie otwierają, więc nie można zobaczyć co i jak.

#7 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Napisano 17:52, 19.12.2008

Teraz dzialaja :?: Zamiescilem je na innym serwerze...

#8 NOWAK

NOWAK
  • Forumowicz
  • 26 postów
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 19:00, 19.12.2008

Musisz zmostkować tą co ma dwa styki ( ta mniejsza ). Jeśli chodzi o drugie zdjęcie, to podejrzewam że jest tak jak napisałeś ( są to gniazda aby złączki luźno nie latały ), natomiast jeśli chodzi o tą czerwoną to nie wiem, ale u mnie w sedanie też jest taka do niczego nie podłączona tylko wpięta w gniazdo. Poszukaj w manualu, tu masz po angielsku http://hondatech.inf...Manuals/Accord/ a tutaj są po polsku tylko nie wiem czy do kombi podejdzie http://www.hondaacco...accord94-PL.pdf




IPB Skin By Virteq