Skocz do zawartości

Sponsorzy VI Ogólnopolskiego Zlotu HAKP

Zdjęcie

ustawienie poziomu gazu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

#1 ARCZI2005

ARCZI2005
  • Forumowicz
  • 885 postów
  • Skąd:OTWOCK
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 10:11, 06.09.2010

Witam jak mam ustawić poziom gazu na cetralce?? Jak sprawdzić rodzaj czujnika rosnący czy malejący 90 OHM czy 50OHM ???Bo wiem jak ustawić ale nie wiem jaki rodzj czujnika wybrać??? Instalacja stag-300
http://www.ac.com.pl...wsk_poz_gaz.pdf
Dobra chyba sam sobie pomogłem :-P :-P :-P :-P :k :k :k

Jak można sprawdzić jaki się ma czujnik poziomu gazu czy 50 ohm czy 90 ohm

Na czujniku poziomu gazu jest napis lub nadruk (czarne wykropkowanie ) na przezroczystym szkiełku.


Tylko niewiem czy malejący czy rosnący??

Jeśli pomogłem przyznaj punkt :-)
http://www.accordklu...pic.php?t=13356
A jeśli życie to sen z którego budzisz się gdy zasypiasz ??
 


#2 pablo.see

pablo.see
  • Moderator
  • 3,198 postów
  • Skąd:Augustów
  • Silnik:1.8
  • Wersja:LS
  • KM:136
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2001
  • Nadwozie:CH6
Reputacja: 4
Neutralna

Napisano 11:29, 06.09.2010

Daj fotkę, będzie szybciej.
Albo pokaż który masz
http://www.drypa.pl/...ry_rezerwy.html

Zycie zaczyna się po 6000rpm. Pozdrawiam Paweł | ,
Mój Chomik W Hondach nie ma silnikczków krokowych ani krokowców! !!
Jest IACV (Idle Air Control Valve) czyli zawór wolnych obrotów. >>CZYTAJ! !!<<
LPG: Stag 4 PLus, Barracuda, Zavoli Zeta N


#3 ARCZI2005

ARCZI2005
  • Forumowicz
  • 885 postów
  • Skąd:OTWOCK
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 14:28, 06.09.2010

Dołączona grafika
Zatankowałem na full ale tu widać ze nie jest na full :-(
ustawiłem 50 malejący

Jeśli pomogłem przyznaj punkt :-)
http://www.accordklu...pic.php?t=13356
A jeśli życie to sen z którego budzisz się gdy zasypiasz ??
 


#4 Glinuś

Glinuś
  • Moderator
  • 4,921 postów
  • Skąd:Konin/WWL
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Executive
  • KM:190
  • Paliwo:PB
  • Rok:2003
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 2
Neutralna

Napisano 18:14, 06.09.2010

W kabinie masz kontrolki wszystkie zielone zbiornik pełny,czerwona rezerwa.Czy te kontrolki dobrze Tobie wskazują? Jeżeli tak to niczego nie ruszaj bo z tą strzałką na butli różnie bywa.Jeżeli w kabinie źle wskazuje to poczekaj,aż z wyliczeń będziesz miał np.5 litrów gazu,odkręć śrubkę przy szkiełku i przekręcaj szkiełkiem delikatnie,aż kontrolka w kabinie zapali się na czerwono-rezerwa.

Lpg:Stag 300 Plus;AC R01;Hana (czerwona) H2100

Lubryfikacja jest potrzebna jakkkkk zającowi dzwonki u jajek na polowaniu
Adam Rogowski


#5 ARCZI2005

ARCZI2005
  • Forumowicz
  • 885 postów
  • Skąd:OTWOCK
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 18:28, 06.09.2010

Jestem własnie w fazie ustawień tych kropek :-) ale jestem na dobrej drodze :-)

Jeśli pomogłem przyznaj punkt :-)
http://www.accordklu...pic.php?t=13356
A jeśli życie to sen z którego budzisz się gdy zasypiasz ??
 


#6 pablo.see

pablo.see
  • Moderator
  • 3,198 postów
  • Skąd:Augustów
  • Silnik:1.8
  • Wersja:LS
  • KM:136
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2001
  • Nadwozie:CH6
Reputacja: 4
Neutralna

Napisano 12:44, 08.09.2010

Na czujniku jest napisany typ "ML 50k" czyli malejący 50kOhm

Zycie zaczyna się po 6000rpm. Pozdrawiam Paweł | ,
Mój Chomik W Hondach nie ma silnikczków krokowych ani krokowców! !!
Jest IACV (Idle Air Control Valve) czyli zawór wolnych obrotów. >>CZYTAJ! !!<<
LPG: Stag 4 PLus, Barracuda, Zavoli Zeta N


#7 ARCZI2005

ARCZI2005
  • Forumowicz
  • 885 postów
  • Skąd:OTWOCK
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 09:18, 09.09.2010

Mam jeszcze pytanko czy jak ustawie zlę ten poziom gazu to czy np.mozę być tak ze po zatankowaniu butli do pełna on po 100km pokarze mi pustą butle i będzie się przełączał na benzynę ?? I czy wskaznik na butli jest połączony z tym w kabinie??

Jeśli pomogłem przyznaj punkt :-)
http://www.accordklu...pic.php?t=13356
A jeśli życie to sen z którego budzisz się gdy zasypiasz ??
 


#8 Glinuś

Glinuś
  • Moderator
  • 4,921 postów
  • Skąd:Konin/WWL
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Executive
  • KM:190
  • Paliwo:PB
  • Rok:2003
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 2
Neutralna

Napisano 10:19, 09.09.2010

Spokojnie jak źle ustawisz nie przełączy się na pb pomimo pełnego zbiornika.Zresztą dlaczego masz źle ustawić szkiełko;odpalasz auto chodzi na gazie i kręcisz szkiełkiem patrząc na kontrolkę w kabinie.Masz pełny zbiornik i ustawiasz je tak,aby wszystkie kontrolki były na zielono,lepiej jest (jak wcześniej pisałem) poczekać jak będziesz miał 5-7 l lpg i przekręć szkiełko,aby zapaliła się na wskaźniku czerwona dioda.

czy wskaznik na butli jest połączony z tym w kabinie??

Tak komputerem.

Lpg:Stag 300 Plus;AC R01;Hana (czerwona) H2100

Lubryfikacja jest potrzebna jakkkkk zającowi dzwonki u jajek na polowaniu
Adam Rogowski


#9 ARCZI2005

ARCZI2005
  • Forumowicz
  • 885 postów
  • Skąd:OTWOCK
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 10:32, 09.09.2010

znaczy ja ustawiam poprzez komputer wskaznik w kabinie diodowy.A to lepiej jest ustawić szkiełkiem?? samo wtedy sie ustawi??Bo ja to ustawiałem tak http://www.drypa.pl/...ry_rezerwy.html Ale chyba coś jest nie tak bo zatankowałem do pełna zrobiłem 50 km a już pali sie 2 dioda z 4ech.chyba że tyle pali :-)

Jeśli pomogłem przyznaj punkt :-)
http://www.accordklu...pic.php?t=13356
A jeśli życie to sen z którego budzisz się gdy zasypiasz ??
 


#10 Glinuś

Glinuś
  • Moderator
  • 4,921 postów
  • Skąd:Konin/WWL
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Executive
  • KM:190
  • Paliwo:PB
  • Rok:2003
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 2
Neutralna

Napisano 11:28, 09.09.2010

Możesz szkiełkiem,ale poczekaj do małej ilości gazu i wtedy ustaw.Niestety jest to metoda prób i błędów.

Lpg:Stag 300 Plus;AC R01;Hana (czerwona) H2100

Lubryfikacja jest potrzebna jakkkkk zającowi dzwonki u jajek na polowaniu
Adam Rogowski


#11 ARCZI2005

ARCZI2005
  • Forumowicz
  • 885 postów
  • Skąd:OTWOCK
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 15:25, 09.09.2010

Poczekam aż mi się gaz z kończy i spróbuję twoją metodę jak ta moja będzie lipa

[ Dodano: 2010-09-10, 19:59 ]
A jak na czujniku na butli będzie zero a czujnik jest walnięty to przełączy się na benzynę ???Bo raczej jest walnięty bo przejechałem ze 80 km. A już jest połowa butli a zalałem 36litrów chyba że tak jest ustawiony że będzie palił 18litrów :shock:

Jeśli pomogłem przyznaj punkt :-)
http://www.accordklu...pic.php?t=13356
A jeśli życie to sen z którego budzisz się gdy zasypiasz ??
 


#12 logicsys

logicsys

    CNC Majsta

  • Forumowicz
  • 543 postów
  • Skąd:Lyngdal Norway
  • Silnik:2.0
  • Wersja:GIT
  • KM:125
  • Paliwo:PB
  • Rok:1999
  • Nadwozie:SUV
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 11:46, 12.09.2010

powiem ze z tym ustawieniem to tez bym sobie sprobowal Bo u mnie zaleje do fula jest oki po ok 80 km spada pierwsza po 120 druga a pozniej juz nie wiem a jak zapali sie rezerwa to nawet 100 km zrobie na niej spalanie wychodzi mi ok 15 litrow. ALbo poprostu bede sobie liczyl z przejechanych kilometrow najpewniej bedzie :-P

Hunda poszla w świat z SUburburu za Pan brat

8il5.jpg


#13 boryskonin

boryskonin
  • Forumowicz
  • 161 postów
  • Skąd:Konin
  • Paliwo:PB
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 21:01, 12.09.2010

A jak na czujniku na butli będzie zero a czujnik jest walnięty to przełączy się na benzynę ?


nie ten czujnik nie wpływa na pracę instalacji -może go nie byc a na LPG będziesz jechał.
LPG sprawdza ciśnienie gazu a nie wskazania tego czujnika.

#14 ARCZI2005

ARCZI2005
  • Forumowicz
  • 885 postów
  • Skąd:OTWOCK
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 20:06, 17.09.2010

jak ustawić poziom ty szkiełkiem ?? bo ja wykręciłem ten czujnik ustawiłem tą strzałkę tak zby mi sie zapaliła rezerwa na kontrolce w środku ale wsadzam czujnik spowrotem i mi wywala 2 diody czasami jedną .Może ten czujnik jest walnięty??

Jeśli pomogłem przyznaj punkt :-)
http://www.accordklu...pic.php?t=13356
A jeśli życie to sen z którego budzisz się gdy zasypiasz ??
 


#15 muzyczka

muzyczka
  • Moderator
  • 2,079 postów
  • Skąd:Warszawa , LHR
  • Silnik:k24
  • Wersja:Executive AT
  • KM:220
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2004
  • Nadwozie:CM2
Reputacja: 8
Neutralna

Napisano 09:31, 18.09.2010

czujnik który masz pokazuje dobrze na postoju :) a wystarczy że ruszysz się troszeczkę i wskazanie waha się + - 30% wiec musisz ustawiać poziom gazu na postoju i na równym ustawiając napięcie jak masz pełny jest 5V a rezerwa 1V...

jumper.jpg

FULL diagnstyka HONDY za pomocą HDS-a, Kodowanie kluczyków . Remap k24A3

Diagnostyka spinaczem zwieramy 4 i 9 na obd2





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

IPB Skin By Virteq