Skocz do zawartości


RODO w HAKP

Zdjęcie

Brak oświetlenia podsufitki, drzwi tylnych oraz bagażnika

VIII

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 odol3

odol3
  • Nowy
  • 3 postów
  • Skąd:formowe
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 20:08, 23.02.2015

Witam!

Mam problem z oświetleniem wnętrza. W accord 2,2 i-dtec 2009. Zarówki wymieniłem. W drzwiach lewych przednich też się nie pali, nawet po wymianie. Bezpieczniki sprawdzone - całe. Jeśli chodzi o czujnik otwarcia drzwi to działa poprawnie bo wyświetla na wyswietlaczy i daje sygnał dźwiękowy.

Proszę o pomoc - gdzie zlokalizować  awarię!

 


  • 0

#2 hangie

hangie
  • Forumowicz
  • 422 postów
  • Skąd:Londyn
  • Silnik:3.5
  • Wersja:Lexus GS 450h
  • KM:340
  • Paliwo:PB
  • Rok:2012
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 4
Neutralna

Napisano 13:42, 24.02.2015

Hej

 

W wypadku drzwi wyglada to tak:

-Bezpiecznik No 15 10A

-Bialy kabel

-Zarowka

-Rozowy kabel

-Zlacze q3 na komputerze kierowcy

-jakas blizej nieokreslona masa przy otworzeniu drzwi

 

Sprawdz wszytskie punkty miernikiem

 

W przypadku swiatel na gorze:

-Bezpiecznik No 16 7.5A

-ZIelony kabel - ten sam kabel do swiatla na gorze, swiatel w przyciskach i w tych zaslonkach przeciw slonecznych

-Swiatla w zaslonkach oraz wlaczone dwie lampki gorne ida odrazu do masy G501. Czyli najlatwiej sprawdzic i  nie ma zadnej elektroniki po drodze

-Gdy masz ustawione swiatla na auto to leci znowy rozowym kablem albo do komputera kierowcy (Q3,Q8) albo do komputera pasazera (A33) zaleznie od strony.

-i na koncu jakis nieokreslony punkt masowy

 

Ogolnie nic skomplikowanego

Powodzenia.

 

PS. Jako "komputery" kierowcy/pasazera nalezy rozumiec MICU ktore sa wbudowane w panele bezpiecznikow z tego co pamietam.


Użytkownik hangie edytował ten post 14:14, 24.02.2015

  • 0

#3 odol3

odol3
  • Nowy
  • 3 postów
  • Skąd:formowe
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 20:04, 24.02.2015

Hej

 

W wypadku drzwi wyglada to tak:

-Bezpiecznik No 15 10A

-Bialy kabel

-Zarowka

-Rozowy kabel

-Zlacze q3 na komputerze kierowcy

-jakas blizej nieokreslona masa przy otworzeniu drzwi

 

Sprawdz wszytskie punkty miernikiem

 

W przypadku swiatel na gorze:

-Bezpiecznik No 16 7.5A

-ZIelony kabel - ten sam kabel do swiatla na gorze, swiatel w przyciskach i w tych zaslonkach przeciw slonecznych

-Swiatla w zaslonkach oraz wlaczone dwie lampki gorne ida odrazu do masy G501. Czyli najlatwiej sprawdzic i  nie ma zadnej elektroniki po drodze

-Gdy masz ustawione swiatla na auto to leci znowy rozowym kablem albo do komputera kierowcy (Q3,Q8) albo do komputera pasazera (A33) zaleznie od strony.

-i na koncu jakis nieokreslony punkt masowy

 

Ogolnie nic skomplikowanego

Powodzenia.

 

PS. Jako "komputery" kierowcy/pasazera nalezy rozumiec MICU ktore sa wbudowane w panele bezpiecznikow z tego co pamietam.

Ok dzięki bardzo,  będe sprawdzał w sobotę

Dzięki za odpowiedź .

Pozdrawiam !


  • 0

#4 hangie

hangie
  • Forumowicz
  • 422 postów
  • Skąd:Londyn
  • Silnik:3.5
  • Wersja:Lexus GS 450h
  • KM:340
  • Paliwo:PB
  • Rok:2012
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 4
Neutralna

Napisano 12:59, 02.03.2015

I jak udalo sie doisc co jest nie tak ?


  • 0

#5 odol3

odol3
  • Nowy
  • 3 postów
  • Skąd:formowe
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 15:44, 13.03.2015   Najlepsza odpowiedź

Tak właśnie zrobiłem. Sprawdziłem bezpieczniki - nie łaczyła żarówka na stykach.

Dziękuje za odpowiedź.


  • 0

#6 andrzej_pe

andrzej_pe
  • Nowy
  • 7 postów
  • Skąd:mazowsze pn
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Executive
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2010
  • Nadwozie:sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 09:45, 06.12.2016

Panowie pomocy! Podczas prób wymiany żarówek na ledy w moim Accordzie prawdopodobnie zrobiłem jakieś zwarcie i ch.. bombki strzelił. Nie świeci góra, tylne drzwi ani bagażnik. Który bezpiecznik za to odpowiada bo ja już zgłupiałem? POMOCY  :szok2:


  • 0

#7 emilos206

emilos206
  • Nowy
  • 10 postów
  • Skąd:Siedlce
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Executive
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2009
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 15:38, 07.12.2019

Witam panowie,
Zachciało mi się wymiany żarówek na ledy i nie patrząc w bagażniku po włożeniu "leda" zrobiłem zwarcie oraz wymiany "rurki" w podsufitce. Nie świeci mi teraz bagażnik, drzwi tylne oraz podsufitka. Sprawdziłem bezpiecznik nr6 od strony pasażera i wygląda ok. Macie jakieś sugestie co mogę zrobić w dalszej kolejności? Wyczytałem że przez zwarcie mogła upalić się ścieżka na MICU. Z góry dzięki za pomoc


  • 0

#8 emilos206

emilos206
  • Nowy
  • 10 postów
  • Skąd:Siedlce
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Executive
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2009
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 19:30, 08.12.2019

Pomoże ktoś??


  • 0

#9 emilos206

emilos206
  • Nowy
  • 10 postów
  • Skąd:Siedlce
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Executive
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2009
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 20:05, 08.12.2019

Podpinam sie do pytania @andrzej_pe


  • 0

#10 kopytko686

kopytko686
  • Klubowicz
  • 101 postów
  • Skąd:kalisz
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Executive +
  • KM:201
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2009
  • Nadwozie:sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 23:17, 09.12.2019

Tak, na 99% spaliles sciezki na plytce MICU, trzeba wymontowac i do elektryka 😋, albo obejsc micu i przerobic bezposrednio na krancowki 😉
  • 0

#11 emilos206

emilos206
  • Nowy
  • 10 postów
  • Skąd:Siedlce
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Executive
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2009
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 20:38, 10.12.2019

Trzeba się bawić w mierzenie, czy teoretycznie gołym okiem to będzie widoczne?Może jest coś jeszcze po drodze co mógłbym sprawdzić? Ewentualnie jest jakiś poradnik jak to obejść?
Możliwe jest, że przez to też nie działają mi przeciwmgielne tylne?


Użytkownik emilos206 edytował ten post 20:39, 10.12.2019

  • 0

#12 ślepak

ślepak
  • Moderator
  • 2828 postów
  • Skąd:Gdynia\Westfalia
  • Silnik:2.2
  • Wersja:EXE
  • KM:151ps/394Nm seria
  • Paliwo:ON
  • Rok:2004
  • Nadwozie:CN1
Reputacja: 117
Super

Napisano 23:36, 10.12.2019

http://www.accordklu...icu#entry966185

 

Może to Ci coś pomoże. 


  • 0
-F23A1    CG3   
-J30A1    CG2
-N22A1    CN1           
avatar3130_9.gif

#13 emilos206

emilos206
  • Nowy
  • 10 postów
  • Skąd:Siedlce
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Executive
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2009
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 23:45, 10.12.2019

Dzięki @ślepak, w takim razie zostanie mi wymontowanie sterownika, jak uda mi się to ogarnąć samemu, wstawię fotki co i jak.


  • 0

#14 przemkowal

przemkowal
  • Klubowicz
  • 7598 postów
  • Skąd:Wrocław
  • Silnik:2,2
  • Wersja:Tourer
  • KM:140
  • Paliwo:ON
  • Rok:2005
  • Nadwozie:CN2
Reputacja: 55
Super

Napisano 19:12, 11.12.2019

A szukaliscie w wyszukiwarce? Podpowiem micu

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka
  • 0

#15 ślepak

ślepak
  • Moderator
  • 2828 postów
  • Skąd:Gdynia\Westfalia
  • Silnik:2.2
  • Wersja:EXE
  • KM:151ps/394Nm seria
  • Paliwo:ON
  • Rok:2004
  • Nadwozie:CN1
Reputacja: 117
Super

Napisano 23:24, 11.12.2019

Tematy połączyłem, jako że dotyczą tego samego. 


  • 0
-F23A1    CG3   
-J30A1    CG2
-N22A1    CN1           
avatar3130_9.gif





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: VIII

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

IPB Skin By Virteq