Skocz do zawartości


RODO w HAKP

Zdjęcie

Dźwięk po przekręceniu stacyjki i nie odpala od pierwszego

VII dźwięk hałas

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Irrrvv

Irrrvv
  • Forumowicz
  • 78 postów
  • Skąd:Puławy
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Executive
  • KM:190
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2005
  • Nadwozie:Tourer CM
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 18:17, 25.10.2019

Mam pytanko. Wczoraj po przekręceniu kluczyka - próbie odpalenia auta usłyszałem tylko dźwięk jakby zatrzeszczenia/coś jakby zwarcia elektrycznego i auto nie odpaliło. Za drugim razem po przekręceniu kluczyka już było ok. Dziś sytuacja się powtórzyła także nie będę ignorował.

Ktoś się z tym spotkał? Co może być powodem alternator albo rozrusznik...??? Przebieg już niemały, bo 280 k na blacie.


  • 0

#2 kazik2_h9w3

kazik2_h9w3
  • Forumowicz
  • 34 postów
  • Skąd:Łódź
  • Silnik:K24
  • Wersja:CM2
  • KM:190+
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2003
  • Nadwozie:Kombi
Reputacja: 2
Neutralna

Napisano 19:11, 25.10.2019

Hmmm może rozrusznik sie zawiesza

Użytkownik kazik2_h9w3 edytował ten post 19:11, 25.10.2019

  • 0

#3 przemkowal

przemkowal
  • Administrator
  • 7413 postów
  • Skąd:Wrocław
  • Silnik:2,2
  • Wersja:Tourer
  • KM:140
  • Paliwo:ON
  • Rok:2005
  • Nadwozie:CN2
Reputacja: 69
Super

Napisano 19:31, 25.10.2019

Rozrusznik do regeneracji. A przynajmniej do wyczyszczenia.

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka
  • 0

Zanim zadasz m pytanie na PW w  sprawie giełdy  przeczytaj dokładnie regulamin tego działu.


#4 Irrrvv

Irrrvv
  • Forumowicz
  • 78 postów
  • Skąd:Puławy
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Executive
  • KM:190
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2005
  • Nadwozie:Tourer CM
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 19:33, 25.10.2019

Dziękuję za szybką odpowiedź. To chyba lepiej zaopatrzyć się w używkę z niskim przebiegiem u Wołka.


  • 0

#5 automobilS

automobilS
  • Forumowicz
  • 304 postów
  • Skąd:Poznań, Ck
  • Silnik:2.0
  • Wersja:sport+
  • KM:155
  • Paliwo:PB
  • Rok:2008
  • Nadwozie:CL
Reputacja: 1
Neutralna

Napisano 19:53, 25.10.2019

szukaj   ignition  switch  35130-SAA-J51


  • 0

#6 Irrrvv

Irrrvv
  • Forumowicz
  • 78 postów
  • Skąd:Puławy
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Executive
  • KM:190
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2005
  • Nadwozie:Tourer CM
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 09:12, 27.10.2019

szukaj   ignition  switch  35130-SAA-J51

 

Dziękuję Panie automobilS. To właśnie ten dźwięk: 

 

 

Zamiennik już zamówiony i we wtorek działam.  :piwko2:


Użytkownik Irrrvv edytował ten post 15:52, 27.10.2019

  • 0

#7 niemcu

niemcu
  • Forumowicz
  • 153 postów
  • Skąd:Myślenice
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Comfort
  • KM:155
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2004
  • Nadwozie:CL7
Reputacja: 1
Neutralna

Napisano 20:07, 25.11.2019

Podepnę się. Po dwóch dniach postoju, przy temperaturach takich jak obecnie na zewnątrz, samochód bardzo ciężko odpala. Kręci, kręci i po dłuższej chwili zaskakuje. Na końcu tego kręcenia słychać dźwięk identyczny jak ten, gdy na odpalonym silniku przekręci się kluczyk w stacyjce powyżej położenia zapłon - zgrzyt. Ten dźwięk występuje tylko pod koniec długiego kręcenia (3-4 s). Na ciepłym i chłodnym, silnik odpala bez problemów. Czy winny może być akumulator? Był wymieniany w sierpniu 2018 roku na firmę h-ski, podejrzewam, że mało znana..


  • 0

#8 Sacrum

Sacrum
  • Forumowicz
  • 2691 postów
  • Skąd:Lublin
  • Silnik:K20
  • Wersja:Executive
  • KM:155
  • Paliwo:PB
  • Rok:2007
  • Nadwozie:CL
Reputacja: 36
Super

Napisano 16:29, 26.11.2019

Rozrusznik do czyszczenia.
  • 0

#9 niemcu

niemcu
  • Forumowicz
  • 153 postów
  • Skąd:Myślenice
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Comfort
  • KM:155
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2004
  • Nadwozie:CL7
Reputacja: 1
Neutralna

Napisano 18:30, 26.11.2019

Dzięki za sugestię. Obstawiałem akumulator, nie spodziewałem się, że winny może być rozrusznik..


  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: VII, dźwięk, hałas

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

IPB Skin By Virteq