Skocz do zawartości


RODO w HAKP

Zdjęcie

Brak ogrzewania

VIII klimatyzacja nadmuch ogrzewanie

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
50 odpowiedzi w tym temacie

#46 Gnyk

Gnyk
  • Forumowicz
  • 82 postów
  • Skąd:Lubuskie
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Executive
  • KM:156
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2008
  • Nadwozie:Kombi
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 11:14, 31.05.2020

Dobra pany znalazłem taki filmik  rzeczywiście nic tam więcej nie ma, ale ten metalowy trzpień jest mocno przesmarowany więc czemuś służy może on też się jakoś obkręca wokół własnej osi coś otwierając, chyba jeszcze raz się do niego dobiorę i sprawdzę.....


Użytkownik Gnyk edytował ten post 11:14, 31.05.2020

  • 0

#47 piasek101

piasek101
  • Forumowicz
  • 613 postów
  • Skąd:piaski
  • Silnik:2.0
  • Wersja:lifestile
  • KM:156
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2012
  • Nadwozie:sedan
Reputacja: 29
Super

Napisano 11:21, 31.05.2020

Nowy pomysł - może  silniczek działa tak jak trzeba, ten biały plastik co porusza klapką też (mam na myśli ten na obudowie kanału - nie na silniczku), a na ośce  między białym plastikiem  i klapką  pojawił  się  luz.

Silniczek porusza białym plastikiem (tym na kanale) a klapka nie otwiera się całkowicie.

Sprawdziłbym to ręcznie - może nawet będzie widać czy ośka (bo na niej jest taki wystający element) porusza się tak jak plastik. Albo spróbować zdemontować ten plastik i poruszać samą ośką od klapki.


  • 0

#48 Gnyk

Gnyk
  • Forumowicz
  • 82 postów
  • Skąd:Lubuskie
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Executive
  • KM:156
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2008
  • Nadwozie:Kombi
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 18:26, 31.05.2020

Problem znaleziony chodź nie usunięty do końca ale to kwestia czasu. Okazało się gdy z kumplem zaczęliśmy macać nagrzewnice że była ona ciepła tylko od pasażera a od kierowcy zimna więc odłączyłem węże przepłukałem nagrzewnice wyleciał z niej syf i zaczęło grzać ale znów przerywa, cały układ muszę porządnie wypłukać i będzie ok. Żeby zlać cały płyn do zera muszę odkręcić ta śrubę spustowa z bloku silnika, ktoś z was ja kiedyś odkręcał bo się boje żeby jej nie ukręcić bo dopiero wtedy będzie problem a z tego co widzę to ona nigdy nie była ruszana
  • 0

#49 Sully

Sully
  • Nowy
  • 3 postów
  • Skąd:Turek
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Executive
  • KM:156
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2008
  • Nadwozie:CU
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 20:01, 10.01.2021

Mi też w CU1 nie grzeje od strony kierowcy... Serwisie powiedzieli, że uszkodzona jest obudowa nagrzewnicy. Wymiana około 3tys...
O czujniku temperatury nic nie mówili, wiec ten trop też muszę sprawdzić.
  • 0

#50 petez

petez
  • Forumowicz
  • 56 postów
  • Skąd:Krakow
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Executive
  • KM:201
  • Paliwo:PB
  • Rok:2010
  • Nadwozie:sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 08:23, 15.01.2021

Mi też w CU1 nie grzeje od strony kierowcy... Serwisie powiedzieli, że uszkodzona jest obudowa nagrzewnicy. Wymiana około 3tys...

Tego jeszcze nie slyszalem. W moim acco rowniez jest problem z dogrzewaniem strony kierowcy. Oczywiscie silniczki nawiewu sprawdzone - nadal slabo grzeje. 

Moglbys cos wiecej o tej "diagnozie" powiedziec ? Jak ASO do tego doszlo ?


  • 0

#51 piasek101

piasek101
  • Forumowicz
  • 613 postów
  • Skąd:piaski
  • Silnik:2.0
  • Wersja:lifestile
  • KM:156
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2012
  • Nadwozie:sedan
Reputacja: 29
Super

Napisano 11:05, 15.01.2021

http://www.accordklu...rak-ogrzewania/

 

[edit] Wątki połączono - stąd link już nieaktualny.


Użytkownik piasek101 edytował ten post 11:39, 15.01.2021

  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: VIII, klimatyzacja, nadmuch, ogrzewanie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

IPB Skin By Virteq