Skocz do zawartości


RODO w HAKP

Zdjęcie

Brak ogrzewania

VIII klimatyzacja nadmuch ogrzewanie

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
50 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dziki27

Dziki27
  • Nowy
  • 7 postów
  • Skąd:Poznan
  • Silnik:2.2
  • Wersja:Executive
  • KM:150
  • Paliwo:ON
  • Rok:2011
  • Nadwozie:Cu
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 09:35, 27.09.2019

Witam Panowie, mam pewien problem, a mianowicie klima mi nie chłodziła latem ale troszkę olalem temat z braku czasu ale teraz nadchodzi zima i potrzebuje tez grzać, ale niestety moj accord również nie grzeje, wiec pojechałem na komputer i tam wyszedł błąd obiegu czujnika temperatury wewnętrznej, przeszukałem forum ale nigdzie nie moge znaleźć informacji na temat gdzie on jest...


  • 0

#2 Dziki27

Dziki27
  • Nowy
  • 7 postów
  • Skąd:Poznan
  • Silnik:2.2
  • Wersja:Executive
  • KM:150
  • Paliwo:ON
  • Rok:2011
  • Nadwozie:Cu
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 10:12, 27.09.2019

Dodam, ze w obu przypadkach,czyli klima chłodziła od strony pasażera i teraz grzeje po stronie pasażera a od strony kierowcy nic
  • 0

#3 grinmint

grinmint
  • Klubowicz
  • 473 postów
  • Skąd:Błonie
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Executive
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2009
  • Nadwozie:CU1
Reputacja: 8
Neutralna

Napisano 07:41, 28.09.2019

Czujnik jest przy fotelu kierowcy.
  • 0

#4 Dziki27

Dziki27
  • Nowy
  • 7 postów
  • Skąd:Poznan
  • Silnik:2.2
  • Wersja:Executive
  • KM:150
  • Paliwo:ON
  • Rok:2011
  • Nadwozie:Cu
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 11:29, 29.09.2019

A gdzie dokładniej ?
  • 0

#5 Pawel_W

Pawel_W
  • Klubowicz
  • 9 postów
  • Skąd:Warszawa
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Executive
  • KM:201
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2009
  • Nadwozie:Tourer
Reputacja: 1
Neutralna

Napisano 15:34, 30.09.2019

Na desce. Chyba między radiem, a kierownicą. Tam gdzie taka mała kratka
  • 0

#6 mikex

mikex
  • Forumowicz
  • 27 postów
  • Skąd:Kraków
  • Silnik:2.2
  • Wersja:Executive
  • KM:150
  • Paliwo:ON
  • Rok:2009
  • Nadwozie:Sedan CU3
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 10:55, 24.10.2019

Cześć. Już od momentu zakupu borykam się z problemem, który dopiero wyszedł gdy zrobiło się chłodno. Mianowicie rozchodzi się o to że nie mam w samochodzie ogrzewania w żadnym z trybów - niezależnie czy jest to tryb AUTO czy ustawiam moc nawiewu  i MODE manualnie, czy jest to 20/25 stopni czy HI (przy AC off również w trybie AUTO). Co zdążyłem poczytać i zauważyć bez rozbierania "deski" to że przy zmianie temperatury z niskiej na wysoką klapka na dole się porusza, nawet to słychać bo lekko skrzypi. Same nawiewy po stronie kierowcy kompletnie nie dają ciepłego powietrza natomiast po stronie pasażera ciepłe powietrze jest na poziomie niższym niż to, które daje suszarka na zwykłym trybie suszenia. Czy jest dla mnie jakaś nadzieja jeszcze przed podjęciem kroków w kierunku rozbierania deski rozdzielczej? Dodam że klimatyzacja w trybie AUTO działa. 

  • 0

#7 pablo042

pablo042
  • Klubowicz
  • 48 postów
  • Skąd:Legnica
  • Silnik:2.2
  • Wersja:Sport
  • KM:140
  • Paliwo:ON
  • Rok:2004
  • Nadwozie:Tourer
Reputacja: 3
Neutralna

Napisano 13:00, 24.10.2019

A filtr kabinowy kiedy był wymieniany? Nie wiem jak jest w VIII? Ale w VII ja sprawdzałem jeszcze zawór na grodzi pod maską silnika. Jest to zawor który otwiera płyn do nagrzewnicy.
Krótko.. u mnie też nie grzalo po stronie kierowcy...plukalem nagrzewnice ściągając przewody z silnika i zalewalem octem, odkamieniaczem do czajnikow itp. Ale grzanie powróciło jak wczoraj wymieniłem filtr kabinowy...
  • 0

#8 mikex

mikex
  • Forumowicz
  • 27 postów
  • Skąd:Kraków
  • Silnik:2.2
  • Wersja:Executive
  • KM:150
  • Paliwo:ON
  • Rok:2009
  • Nadwozie:Sedan CU3
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 13:49, 24.10.2019

Właśnie filtr wymieniałem w sierpniu, zamówiłem sobie specjalnie lepszy, antyalergiczny. Myślisz że to aż taka różnica? Lewa strona kompletnie wręcz zimna a prawa ledwo ledwo ciepła..

Teraz namierzyłem że występuje tam pod maską chyba takie coś, pablo042 myślisz że to może być to?

r-BVa-HFYgxh-AL0-Fp-AAEIya33-VFw431.jpg
 

nagrz.png


Użytkownik mikex edytował ten post 13:56, 24.10.2019

  • 0

#9 pablo042

pablo042
  • Klubowicz
  • 48 postów
  • Skąd:Legnica
  • Silnik:2.2
  • Wersja:Sport
  • KM:140
  • Paliwo:ON
  • Rok:2004
  • Nadwozie:Tourer
Reputacja: 3
Neutralna

Napisano 16:24, 24.10.2019

Tak to jest ten zawór....Ale on u mnie był dobry...Ale widziałem na yt jak ciegno pracowalo A środek był zerwany i do końca nie otwierał. Sprawdź przy grodzi pod maską czy w ogóle otwiera się i zamyka....A od dawna masz te auto?? Wcześniej wszystko było Ok?
  • 0

#10 pablo042

pablo042
  • Klubowicz
  • 48 postów
  • Skąd:Legnica
  • Silnik:2.2
  • Wersja:Sport
  • KM:140
  • Paliwo:ON
  • Rok:2004
  • Nadwozie:Tourer
Reputacja: 3
Neutralna

Napisano 16:28, 24.10.2019

Ja filtr kabinowy miałem węglowy...Ale był już tak zajechany że szok....wczoraj założyłem papierowy i o dziwo znacznie lepiej daje ciepło....Ale już kratka od drzwi nie jest tak gorąca.... Ja walczyłem trzy razy z plukaniem nagrzewnicy i sam już nie wiem czy to pomogło czy nie ... trochę syfu wylecialo....
Ale najważniejsze to odpowietrzenie układu chlodzacego...

Użytkownik pablo042 edytował ten post 16:35, 24.10.2019

  • 0

#11 mikex

mikex
  • Forumowicz
  • 27 postów
  • Skąd:Kraków
  • Silnik:2.2
  • Wersja:Executive
  • KM:150
  • Paliwo:ON
  • Rok:2009
  • Nadwozie:Sedan CU3
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 18:39, 24.10.2019

Samochód kupiłem końcem lipca i kompletnie nie pomyślałem żeby sprawdzić czy działa ogrzewanie. Co do tego filtra to byłbym w stanie w to uwierzyć że jest problemem u mnie gdyby strona kierowcy w ogóle dawała jakiekolwiek ciepło. Znajomy mechanik rzucał okiem i np. przewody od nagrzewnicy były ciepłe z tego co na szybko sprawdził. To ten sam co sprawdzał czy klapka na dole pracuje bo on miał z tym problem w VII. Jutro będzie u mnie odebrać zamówione części to rzucę mu temat tego zaworka pod maską, może da radę popatrzeć..


  • 0

#12 pablo042

pablo042
  • Klubowicz
  • 48 postów
  • Skąd:Legnica
  • Silnik:2.2
  • Wersja:Sport
  • KM:140
  • Paliwo:ON
  • Rok:2004
  • Nadwozie:Tourer
Reputacja: 3
Neutralna

Napisano 18:58, 24.10.2019

Możliwe że nagrzewnica zamulona...
  • 0

#13 grinmint

grinmint
  • Klubowicz
  • 473 postów
  • Skąd:Błonie
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Executive
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2009
  • Nadwozie:CU1
Reputacja: 8
Neutralna

Napisano 19:49, 24.10.2019

W VIII nie ma zaworka jest pełen przelot. Na początek sprawdź diagnostyką czy czujniki przy fotelach podają prawidłowe wartości.
  • 0

#14 mikex

mikex
  • Forumowicz
  • 27 postów
  • Skąd:Kraków
  • Silnik:2.2
  • Wersja:Executive
  • KM:150
  • Paliwo:ON
  • Rok:2009
  • Nadwozie:Sedan CU3
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 07:19, 25.10.2019

Jak tę diagnostykę zrobić? Bo próbowałem o ile się nie mylę AUTO+OFF i nie wywoływało żadnej diagnostyki.. próbowałem kilka razy..


  • 0

#15 skubiszek

skubiszek
  • Forumowicz
  • 2299 postów
  • Skąd:ZSZ
  • Silnik:3.0
  • Wersja:S-line
  • KM:240
  • Paliwo:ON
  • Rok:2011
  • Nadwozie:Avant
Reputacja: 14
Dobra

Napisano 07:23, 25.10.2019

mam ten sam problem w 2.2 idtec, nagrzewnica była płukana i leci letnie powietrze ale w zime będzie zwyczajnie zimno. U mnie do temp. 21 stopni słychać klapki potem cisza- czy tak ma być?


  • 0

Wowi Funclub- Kuzyn od strony brata ojca po matce chrzestnej stryjenki 😂😂






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: VIII, klimatyzacja, nadmuch, ogrzewanie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

IPB Skin By Virteq