Skocz do zawartości


RODO w HAKP

Zdjęcie

P2004 a czasem p2017 (błąd IMRC)

VII

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
1 odpowiedź w tym temacie

#1 geto90

geto90
  • Forumowicz
  • 61 postów
  • Skąd:Belfast
  • Silnik:2.2
  • Wersja:Executive
  • KM:140
  • Paliwo:ON
  • Rok:2005
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 09:53, 11.09.2019

Witam, problem na forum znany - błąd p2004a czasem wyskakuje tez P2017. Czujniki czyszczone silikonem w sprayu, pomogło na kilka dni i znów błąd wyskakuje i swieci, czasem zgaśnie ale za jakiś czas znów się pojawia. Wymiana najpierw pierwszego, później drugiego. Dalej to samo. Np dzisiaj rano odpaliłem bez błędu, przejechałem około 10km i przy dojeżdżaniu do świateł błąd się pojawił. Wtyczki sprawdzane są ok. Wężyki sprawdzane, wszystko szczelne. Czyszczony EGR, MAF i MAP sensor. Czasem przez kilka dni się nie pojawi po czym jest za każdym razem przy uruchomieniu samochodu. Jakieś pomysły? Mam możliwość podpięcia pod kompa z Wurth WOW, tak chyba można zaczytac jakieś parametry. Ale nie wiem Które w ogóle sprawdzać i jakie są właściwe wskazania. Podnóże ktoś? Jak zlokalizować gdzie leży problem? Już mi ręce opadają bo trwa to już ponad pół roku.
  • 0

#2 przemkowal

przemkowal
  • Administrator
  • 7206 postów
  • Skąd:Wrocław
  • Silnik:2,2
  • Wersja:Tourer
  • KM:140
  • Paliwo:ON
  • Rok:2005
  • Nadwozie:CN2
Reputacja: 66
Super

Napisano 09:57, 11.09.2019

1 - SZUKAJKA

2- silikon w spreju do czyszczenia???????????????????????????

 

zamykam i proszę o kontynuację w istniejacych tematach


  • 0

Zanim zadasz m pytanie na PW w  sprawie giełdy  przeczytaj dokładnie regulamin tego działu.






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: VII

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

IPB Skin By Virteq