Skocz do zawartości


RODO w HAKP

Zdjęcie

uszkodzony automat - prośba o radę

VII

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 andmajk

andmajk
  • Nowy
  • 14 postów
  • Skąd:Warszawa
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Executive
  • KM:155
  • Paliwo:PB
  • Rok:2007
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 10:22, 04.09.2019

Witam,

 

Mam spory problem ze swoim Accordem VII gen w wersji exe z silnikiem 2.0 :(

 

Od jakiegoś czasu zaczęło mi wywalać choinkę na desce VSA, check engine i skrzynia w tryb awaryjny (chyba), migający D. Oraz nie dało się w tym czasie wrzucić wstecznego co było mocno irytujące. Pojechałem podpiąć Hondzine pod komputer i wyszły następujące błędy:

 

P0700 - uszkodzenie w układzie sterowania automatyczną skrzynią biegów

P0977 - Elektrozawór przełączania B - sygnał za wysoki

P0976 - Elektrozawór przełączania B - sygnał za niski

 

Pojechałem z autem do warsztatu zajmującego się automatycznymi skrzyniami w Józefowie, dzisiaj telefon i prawie spadłem z krzesła - wycena 7400 zł netto :o

 

Nie wiem czy jest sens coś takiego w ogóle naprawiać? Jestem załamany gdyż auto słuzyło mi praktycznie bezawaryjnie przez prawie 4 lata.

 

Co moglibyście mi doradzić w tej sytuacji? Sprzedawać auto w takim stanie jako uszkodzone czy jest jeszcze jakieś inne rozwiązanie? 

Z góry bardzo dziękuję za radę.


  • 0

#2 grinmint

grinmint
  • Forumowicz
  • 417 postów
  • Skąd:Błonie
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Executive
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2009
  • Nadwozie:CU1
Reputacja: 3
Neutralna

Napisano 12:17, 04.09.2019

Kup skrzynie używaną.
  • 0

#3 Driver82

Driver82
  • Forumowicz
  • 31 postów
  • Skąd:Zielona Góra
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Executive
  • KM:201
  • Paliwo:PB
  • Rok:2010
  • Nadwozie:CU2
Reputacja: 1
Neutralna

Napisano 16:50, 04.09.2019

Też uważam, że zakup używanej skrzyni będzie najlepszym rozwiązaniem.


  • 0

#4 pblu

pblu
  • Klubowicz
  • 78 postów
  • Skąd:Skc
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Type S
  • KM:who knows
  • Paliwo:PB
  • Rok:2006
  • Nadwozie:CL9
Reputacja: 1
Neutralna

Napisano 18:35, 04.09.2019

Może komputer jest do wymiany ?
U mnie załatwiło sprawę.
Poszukaj na forum pod błąd P0976, tam masz całą moją historię. Sprawdź, czy nie jest może zalany.


Użytkownik pblu edytował ten post 12:08, 05.09.2019

  • 0

mój typek - klik


#5 pblu

pblu
  • Klubowicz
  • 78 postów
  • Skąd:Skc
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Type S
  • KM:who knows
  • Paliwo:PB
  • Rok:2006
  • Nadwozie:CL9
Reputacja: 1
Neutralna

Napisano 12:09, 05.09.2019

http://www.accordklu...-83-1/?p=951459


  • 0

mój typek - klik


#6 ślepak

ślepak
  • Moderator
  • 2142 postów
  • Skąd:Gdynia\Westfalia
  • Silnik:2.2
  • Wersja:EXE
  • KM:151ps/394Nm seria
  • Paliwo:ON
  • Rok:2004
  • Nadwozie:CN1
Reputacja: 88
Super

Napisano 19:23, 06.09.2019

Używaj wyszukiwarki.

Swój problem możesz kontynuować w powyższym temacie.

Zamykam,pozdrawiam.


  • 0
-F23A1    CG3   
-J30A1    CG2
-N22A1    CN1           
avatar3130_9.gif





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: VII

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

IPB Skin By Virteq