Skocz do zawartości


RODO w HAKP

Zdjęcie

Problem z biegiem wstecznym w automacie accord VIII 2.2

VIII

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Blusio007

Blusio007
  • Nowy
  • 8 postów
  • Skąd:Sieniawa
  • Silnik:2.2
  • Wersja:Ex
  • KM:150
  • Paliwo:ON
  • Rok:2009
  • Nadwozie:K
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 11:49, 14.09.2018

Witam. Staram się znaleźć odpowiedź na problem z biegiem wstecznym w accord VIII automat 2.2 . Raz bieg wchodzi ok a innym razem jakby się blokował I nie można ruszyć do tyłu. Mechanik mówi że problem moze byc z ilością oleju w skrzyni bądź błędem w komputerze.dodam , że auto dosc dlugo stało I poziom oleju nie był sprawdzany.

Użytkownik Blusio007 edytował ten post 11:51, 14.09.2018

  • 0

#2 przemkowal

przemkowal
  • Administrator
  • 6520 postów
  • Skąd:Wrocław
  • Silnik:2,2
  • Wersja:Aerodeck
  • KM:148
  • Paliwo:LPG
  • Rok:1996
  • Nadwozie:CE2
Reputacja: 49
Super

Napisano 20:08, 14.09.2018

I nie sprawdził poziomu oleju? Co to za mechanik?

Sprawdź ilość oleju to się dowiesz.


  • 0

Zanim zadasz m pytanie na PW w  sprawie giełdy  przeczytaj dokładnie regulamin tego działu.


#3 Blusio007

Blusio007
  • Nowy
  • 8 postów
  • Skąd:Sieniawa
  • Silnik:2.2
  • Wersja:Ex
  • KM:150
  • Paliwo:ON
  • Rok:2009
  • Nadwozie:K
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 21:05, 14.09.2018

Przemkowal.on nie miał jak, brak podnośnika.z tego co mi przed chwilą mowil to auto jedzie do przodu ok a do tyłu biegi normalnie wchodzą auto jedzie Ale bez odpowiedniej mocy,mówił że pod górkę nie da rady lub z obciążeniem . Jutro będę tam z innym typem I komputerem. Mam nadzieję że to tylko jakaś błachostka
  • 0

#4 przemkowal

przemkowal
  • Administrator
  • 6520 postów
  • Skąd:Wrocław
  • Silnik:2,2
  • Wersja:Aerodeck
  • KM:148
  • Paliwo:LPG
  • Rok:1996
  • Nadwozie:CE2
Reputacja: 49
Super

Napisano 21:10, 14.09.2018

Ale po co podnośnik przy skrzyni automatycznej.

Tam masz normalnie bagnet. Trzeba tylko doczytać jaka jest procedura sprawdzania ale pewnie rozgrzać olej do normalnej temperatury, przewajchować kilka razy z góry na dół ale powoli, wbić Parking i sprawdzić poziom oleju.

 

EDIT

pomyłka - na wyłączonym silniku. Poniżej masz screena

 

Załączony plik  2018-09-14 22_14_57-SEA8EXPE10400013001MAAT00 - Internet Explorer.jpg   75,95 KB   5 Ilość pobrań


  • 0

Zanim zadasz m pytanie na PW w  sprawie giełdy  przeczytaj dokładnie regulamin tego działu.


#5 Blusio007

Blusio007
  • Nowy
  • 8 postów
  • Skąd:Sieniawa
  • Silnik:2.2
  • Wersja:Ex
  • KM:150
  • Paliwo:ON
  • Rok:2009
  • Nadwozie:K
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 21:13, 14.09.2018

Szczerze Ci powiem, że to mój 1 automat. A jemu widocznie się nie chciało.jutro będę z tym walczył.
  • 0

#6 yellow

yellow
  • Klubowicz
  • 29 postów
  • Skąd:Polska
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Executive Navi Auto
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2008
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 01:41, 15.09.2018

Szczerze Ci powiem, że to mój 1 automat. A jemu widocznie się nie chciało.jutro będę z tym walczył.

 

Skrzynia automatyczna powinna mieć swój bagnet do pomiaru poziomu oleju. Zalecane jest aby  przed ruszeniem rozgrzać olej w skrzyni biegów pozostawiając w pozycji parking przez dłuższą chwilę.
Poziom oleju powinno się mierzyć na rozgrzanym silniku, polecam w tym zakresie sprawdzić w instrukcji. Myślę też, że powinno się weryfikować to co powie mechanik, jego wiedzę.


  • 0

#7 przemkowal

przemkowal
  • Administrator
  • 6520 postów
  • Skąd:Wrocław
  • Silnik:2,2
  • Wersja:Aerodeck
  • KM:148
  • Paliwo:LPG
  • Rok:1996
  • Nadwozie:CE2
Reputacja: 49
Super

Napisano 12:39, 15.09.2018

A popatrzył ktoś na załączonego przeze mnie screena?


  • 0

Zanim zadasz m pytanie na PW w  sprawie giełdy  przeczytaj dokładnie regulamin tego działu.


#8 Blusio007

Blusio007
  • Nowy
  • 8 postów
  • Skąd:Sieniawa
  • Silnik:2.2
  • Wersja:Ex
  • KM:150
  • Paliwo:ON
  • Rok:2009
  • Nadwozie:K
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 13:16, 15.09.2018

Przemkowal .Teraz dopiero mi się wyświetlił,juz patrzę. Dzisiaj zadzwonił że po podpieciu kompa masa błędów, po wykasowaniu skrzynia działa ok. Bede wieczorem to sam sprawdzę poziom oleju tak jak koledzy napisaliście. W każdym bądź razie dziękuję za szybką odpowiedź i info.na temat sprawdzenia stanu oleju
  • 0

#9 Blusio007

Blusio007
  • Nowy
  • 8 postów
  • Skąd:Sieniawa
  • Silnik:2.2
  • Wersja:Ex
  • KM:150
  • Paliwo:ON
  • Rok:2009
  • Nadwozie:K
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 19:04, 18.09.2018

Małe uaktualnienie. Przejechałem się autem dzisiaj i biegi wchodzą ok do przodu, wsteczny raz działa raz nie I chwilke jest błąd skrzyni a za chwile nie ma i działa ok. Po podpieciu kompa kilka błędów skrzyni. Dodam,że auto stało ok 1roku.akumulator padnięty odpalany z kabli pare razy.olej w skrzyni jakis jest nie zdołałem juz sprawdzic.
  • 0

#10 Blusio007

Blusio007
  • Nowy
  • 8 postów
  • Skąd:Sieniawa
  • Silnik:2.2
  • Wersja:Ex
  • KM:150
  • Paliwo:ON
  • Rok:2009
  • Nadwozie:K
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 18:26, 22.09.2018

Witam.olej zmieniony,poziom jest odpowiedni I problem ten sam. Ciagle sa 2 błędy i problem ze wstecznym.
P0766 shift solenoid cale D stuck offa
P0796 A/T Clutch pressure Control solenoid vavle C stuck off. Wsteczny dziala raz na 15 prób. Jest ktoś w stanie mi pomoc? Ewentualnie powiedzieć gdzie znajduje się ten elektrozawór I jak go sprawdzić?
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: VIII

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

IPB Skin By Virteq