Skocz do zawartości


RODO w HAKP

Zdjęcie

Czujnik parkowania przód

VIII czujnik czujniki parkowania

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 RavR

RavR
  • Forumowicz
  • 41 postów
  • Skąd:Krosno
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Elegance
  • KM:156
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2010
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 13:36, 26.07.2017

Koledzy możecie mi powiedzieć jak wyłączyć/odłączyć czujniki parkowania z przodu? Cały czas wyją. Normalnie szlag mnie trafia. Jeszcze trochę i wyrwę je razem ze zderzakiem.  :bojesie:


  • 0

#2 siedlu

siedlu
  • Klubowicz
  • 16 postów
  • Skąd:Pruszków
  • Silnik:2,0
  • Wersja:Executive
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2010
  • Nadwozie:sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 14:55, 26.07.2017

Pe lewej stronie na desce powinien być włącznik/wyłącznik czujników parkowania.

A kiedy Ci się tak dzieje ? Cały czas czy czasami ? może brudne ?

Ja miałem tak raz z tylnymi że było dobrze a nagle jeden zaczął pikać jakby była przeszkoda a nic nie było wycierałem czyściłem nic to nie dawało, podjechałem na myjkę ciśnieniową umyłem cały tylni zderzak i pomogło.


  • 0

#3 RavR

RavR
  • Forumowicz
  • 41 postów
  • Skąd:Krosno
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Elegance
  • KM:156
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2010
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 10:03, 27.07.2017

Raz na pare dni tak się dzieję, że prawy przedni cały czas coś widzi. Drą się cały dzień, a następnego dnia jest spokój. Nie mogę tego z niczym powiązać. Czysty czy brudny, deszcz czy słońce, ciepło czy zimno; nie ma znaczenia.


  • 0

#4 siedlu

siedlu
  • Klubowicz
  • 16 postów
  • Skąd:Pruszków
  • Silnik:2,0
  • Wersja:Executive
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2010
  • Nadwozie:sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 10:26, 27.07.2017

To może podjedź na myjkę i umyj, jak to nic nie da to może jest jakaś usterka w układzie.

Jak umyjesz i wykluczymy brud/zanieczyszczenia  to możemy szukać dalej.


  • 0

#5 RavR

RavR
  • Forumowicz
  • 41 postów
  • Skąd:Krosno
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Elegance
  • KM:156
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2010
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 12:49, 27.07.2017

Właśnie umyłem auto. Oczywiście dzisiaj od rana w ogóle nie wariowały. Niestety nie mogę zlokalizować tego przycisku.  Jedynie nad wyświetlaczem (tym nad lusterkiem pokazującym odległość) są dwa przyciski. Prawy wyłącza pokazywanie temperatury, lewy nie mam pojęcia co robi, ale na pewno nie wyłącza czujników.


  • 0

#6 slaslu

slaslu
  • Forumowicz
  • 119 postów
  • Skąd:Polska
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Executive
  • KM:201
  • Paliwo:PB
  • Rok:2009
  • Nadwozie:CU2
Reputacja: 1
Neutralna

Napisano 13:26, 27.07.2017

RavR ale Ty masz dokładane czujniki? w ori nie ma dodatkowego wyświetlacza na lusterko tylko pokazuje w zegarach. Jeśli chodzi o samo wzbudzanie się to możesz jeszcze sprawdzić czy wszystko jest ok na złączce tego czujnika, ale raczej obstawiam jego uszkodzenie. 


  • 0

#7 siedlu

siedlu
  • Klubowicz
  • 16 postów
  • Skąd:Pruszków
  • Silnik:2,0
  • Wersja:Executive
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2010
  • Nadwozie:sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 14:14, 27.07.2017

Mi sie wydaje że to nie są ori czujniki, tylko dołożone przez kogoś. 

Poniżej masz zdjęcie gdzie jest oryginalny włącznik/wyłącznik czujników.

Jak ty masz coś koło lusterka to na pewno to są czujniki dołożone i może wiązka się uszkodziła

Załączony plik  1.JPG   63,65 KB   13 Ilość pobrań


  • 0

#8 daks58

daks58
  • Nowy
  • 13 postów
  • Skąd:Gdańsk
  • Silnik:2.0
  • Wersja:executive navi
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2011
  • Nadwozie:sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 20:40, 24.09.2017

od jakiegoś czasu jak jes bardziej wilgotno na jesień przednie czujniki mi piszczą ,latem tego nie ma ,były myte ,przecierane i nic nie pomaga ,przednie dwa pikają ,muszę wyłączać je przyciskiem wszystkie ,ale są niekiedy potrzebne w czasie parkowania. co jest grane


  • 0

#9 Tyberiusz

Tyberiusz
  • Forumowicz
  • 379 postów
  • Skąd:Elbląg
  • Silnik:2.2
  • Wersja:Executive
  • KM:150
  • Paliwo:ON
  • Rok:2009
  • Nadwozie:Tourer
Reputacja: 2
Neutralna

Napisano 08:34, 25.09.2017

A u mnie jak włączę czujniki parkowania, to świeci się na stałe lewy skrajny na wyświetlaczu, ale nic nie pika i piszczy, przypuszczam, że czujnik się rozdupcył, ewentualnie stracił zasilanie, może ktoś potwierdzić coś takiego?

Użytkownik Tyberiusz edytował ten post 08:34, 25.09.2017

  • 0

#10 Heka

Heka
  • Moderator
  • 1507 postów
  • Skąd:3City
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Executive
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2009
  • Nadwozie:CU1
Reputacja: 74
Super

Napisano 14:54, 25.09.2017

A u mnie jak włączę czujniki parkowania, to świeci się na stałe lewy skrajny na wyświetlaczu, ale nic nie pika i piszczy, przypuszczam, że czujnik się rozdupcył, ewentualnie stracił zasilanie, może ktoś potwierdzić coś takiego?

Czujnik najprawdopodobniej wyzionął ducha. Ja tak miałem i musiałem wymienić.


  • 1

Pan Bóg stworzył człowieka a Japończycy samochód :zoltek:

Obecnie

Było

 


#11 Tyberiusz

Tyberiusz
  • Forumowicz
  • 379 postów
  • Skąd:Elbląg
  • Silnik:2.2
  • Wersja:Executive
  • KM:150
  • Paliwo:ON
  • Rok:2009
  • Nadwozie:Tourer
Reputacja: 2
Neutralna

Napisano 11:31, 10.12.2017

Czujnik najprawdopodobniej wyzionął ducha. Ja tak miałem i musiałem wymienić.


Czy wszystkie czujniki są jednakowe? No i przód tył również?

Patrzę na alledrogo, ale ceny są różne, są nawet nowe jakieś zamienniki po 50 zł.

Gdzie najlepiej kupić?
  • 0

#12 rhaegar

rhaegar
  • Forumowicz
  • 379 postów
  • Skąd:Warszawa
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Executive + Aero Kit
  • KM:201
  • Paliwo:PB
  • Rok:2009
  • Nadwozie:CU2
Reputacja: 13
Dobra

Napisano 12:23, 10.12.2017

Te same, kup używkę z demontażu, z gwarancją uruchomieniową. Szkoda przepłacać za nowy bo to kwoty 4-cyfrowe


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: VIII, czujnik, czujniki parkowania

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

IPB Skin By Virteq