Skocz do zawartości


RODO w HAKP

Zdjęcie

Honda Accord Tourer - elektryczna klapa jeszcze raz

VII

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
178 odpowiedzi w tym temacie

#166 metallica81

metallica81
  • Forumowicz
  • 127 postów
  • Skąd:Jawor
  • Silnik:2.0
  • Wersja:COMFORT
  • KM:155
  • Paliwo:PB
  • Rok:2003
  • Nadwozie:tourer
Reputacja: 2
Neutralna

Napisano 22:39, 20.03.2019

Samochód z Niemiec, wersja Comfort i również posiadam elektrycznie otwieraną klapę. Po lewej obok regulacji świateł nie ma dodatkowego przycisku do otwierania klapy z kabiny. Można jednak otworzyć od środka klapę. Od środka na klapie jest na środku zaślepka, która zasłania mechanizm zamka. Przyciskając cięgło można otworzyć tak jakby otwierało się z zewnątrz. Nie raz spałem w samochodzie przy imprezach plenerowych więc mam przetestowane. Nie trzeba męczyć się z szukaniem kluczyka. 


  • 0

#167 niemcu

niemcu
  • Moderator Junior
  • 260 postów
  • Skąd:Myślenice
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Comfort
  • KM:155
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2004
  • Nadwozie:CL7
Reputacja: 2
Neutralna

Napisano 16:51, 09.10.2019

Wyszło, że linka spadła z prowadnicy. Już wszystko naprawione.

 

Dodam tylko, myślałem, że w wersji wyposażenia comfort w sedanie nie było otwierania klapy bagażnika z pilota. Jakież było moje zdziwienie, kiedy przytrzymując przycisk na kluczyku dłużej, klapa poszła w górę. Mam wyjątek czy była to opcja do wyboru? Podobnie jak nie powinienem mieć w tej wersji schowka na okulary w podsufitce, a jest.


  • 0

Honda Accord 2.0 CL7 Graphite Pearl: http://www.accordklu...151#entry998151


#168 raczyński

raczyński
  • Nowy
  • 10 postów
  • Skąd:Zaniemyśl
  • Silnik:2,2
  • Wersja:executive
  • KM:140
  • Paliwo:ON
  • Rok:2005
  • Nadwozie:tourer
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 16:52, 28.09.2020

A u mnie - klapa otwiera się z kluczyka bez problemu, podnosi się do pozycji otwartej, nie pokazuje żadnego błędu, a po ok.5 sekundach samoczynnie się zamyka. I tak 8/10 przypadków... Do wymiany teleskopy, czy inne ustrojstwo?
  • 0

#169 muzyczka

muzyczka
  • Moderator
  • 2927 postów
  • Skąd:Warszawa , LHR
  • Silnik:k24
  • Wersja:Executive AT
  • KM:strojenie
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2004
  • Nadwozie:CM2
Reputacja: 35
Super

Napisano 05:47, 05.10.2020

A u mnie - klapa otwiera się z kluczyka bez problemu, podnosi się do pozycji otwartej, nie pokazuje żadnego błędu, a po ok.5 sekundach samoczynnie się zamyka. I tak 8/10 przypadków... Do wymiany teleskopy, czy inne ustrojstwo?

A pomagałeś siłownikom ?


  • 0

#170 raczyński

raczyński
  • Nowy
  • 10 postów
  • Skąd:Zaniemyśl
  • Silnik:2,2
  • Wersja:executive
  • KM:140
  • Paliwo:ON
  • Rok:2005
  • Nadwozie:tourer
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 12:28, 07.10.2020

Cześć, dzięki za pomoc - jak napisałem - z kluczyka klapa otwiera się bez problemu, idzie w górę, po chwili zamyka się na powrót. Jak otwieram ręcznie - siłowniki same nie utrzymują klapy (może to jest wskazówka, żeby je wymienic?). Ps. Siłowniki kupiłem nowe, ale jak wymontowalem stare to okazało się, że te stare mają trzpienie, których nie można wyciągnąć i zamontować do nowych...

Załączone pliki


Użytkownik raczyński edytował ten post 12:34, 07.10.2020

  • 0

#171 przemkowal

przemkowal
  • Moderator
  • 7866 postów
  • Skąd:Wrocław
  • Silnik:2,2
  • Wersja:Tourer
  • KM:140
  • Paliwo:ON
  • Rok:2005
  • Nadwozie:CN2
Reputacja: 75
Wzorowa

Napisano 12:41, 07.10.2020

Jeśli siłowniki nie utrzymują klapy to nie ma opcji żeby elektryka podniosła klapę. 
U mnie nie podnosiła się sama jak otwierałem ręcznie i to już wystarczyło żeby otwieranie elektryczne nie miało wystarczającej siły żeby podnieść klapę. Więc wymieniaj siłowniki na początek.

 

Co do wyjęcia kulek - zobacz, że w nowym siłowniku masz sprężynkę. Ona blokuje kulkę. Na fotce nowego nie widać żadnej sprężynki ale może pod smarem coś jest. 


  • 0

#172 raczyński

raczyński
  • Nowy
  • 10 postów
  • Skąd:Zaniemyśl
  • Silnik:2,2
  • Wersja:executive
  • KM:140
  • Paliwo:ON
  • Rok:2005
  • Nadwozie:tourer
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 14:14, 07.10.2020

W nowym siłowniku jest sprężynka i jest ok, w tym starym nie ma (ten czarny) i tu mam problem, żeby wyjąć trzpień i przełożyć go do nowego... 😳🤔
  • 0

#173 przemkowal

przemkowal
  • Moderator
  • 7866 postów
  • Skąd:Wrocław
  • Silnik:2,2
  • Wersja:Tourer
  • KM:140
  • Paliwo:ON
  • Rok:2005
  • Nadwozie:CN2
Reputacja: 75
Wzorowa

Napisano 18:15, 07.10.2020

W jakiś sposób kulka musi się trzymać i musi dać się wyjąć.
Poza tym można kupić same kulki również.

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka
  • 0

#174 Ślepak

Ślepak
  • Administrator
  • 3916 postów
  • Skąd:Gdynia\Westfalia
  • Silnik:2.2
  • Wersja:Executive +
  • KM:151ps/394Nm ->seria + program
  • Paliwo:ON
  • Rok:2004
  • Nadwozie:CN1
Reputacja: 204
Wzorowa

Napisano 19:10, 07.10.2020

https://typeaccord.c...ent-guide.8623/

 

Mam nadzieję że pomoże. 


  • 0

VI QP F23

VI QP J30

VII N22

avatar3130_9.gif


#175 raczyński

raczyński
  • Nowy
  • 10 postów
  • Skąd:Zaniemyśl
  • Silnik:2,2
  • Wersja:executive
  • KM:140
  • Paliwo:ON
  • Rok:2005
  • Nadwozie:tourer
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 19:38, 07.10.2020

Zdemontowanie siłowników jest stosunkowo łatwe, ale jak wspomniałem, że starych siłowników nie mogę zdjąć trzpieni, żeby założyć je do nowych. Czyżby jedynym sposobem było użycie gumówki...?
  • 0

#176 przemkowal

przemkowal
  • Moderator
  • 7866 postów
  • Skąd:Wrocław
  • Silnik:2,2
  • Wersja:Tourer
  • KM:140
  • Paliwo:ON
  • Rok:2005
  • Nadwozie:CN2
Reputacja: 75
Wzorowa

Napisano 21:57, 07.10.2020

Zdemontowanie siłowników jest stosunkowo łatwe, ale jak wspomniałem, że starych siłowników nie mogę zdjąć trzpieni, żeby założyć je do nowych. Czyżby jedynym sposobem było użycie gumówki...?

Przypomnij się jakoś jutro to zobaczę w starych oemach które mam jak wyjąć trzpienie

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka
  • 0

#177 raczyński

raczyński
  • Nowy
  • 10 postów
  • Skąd:Zaniemyśl
  • Silnik:2,2
  • Wersja:executive
  • KM:140
  • Paliwo:ON
  • Rok:2005
  • Nadwozie:tourer
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 08:46, 08.10.2020

Przypomnij się jakoś jutro to zobaczę w starych oemach które mam jak wyjąć trzpienie
Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka

To się przypominam...
  • 0

#178 przemkowal

przemkowal
  • Moderator
  • 7866 postów
  • Skąd:Wrocław
  • Silnik:2,2
  • Wersja:Tourer
  • KM:140
  • Paliwo:ON
  • Rok:2005
  • Nadwozie:CN2
Reputacja: 75
Wzorowa

Napisano 09:07, 08.10.2020

To się przypominam...

Jak się dobrze przypatrzyć to jest pierścień z drutu.
Więc zostaje go wydłubać jakoś bo z nim to raczej nie wyjdzie. Chyba że obudowę rozciąć.fc8ae4808fedc130e8ab3b254cd34973.jpg

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka
  • 0

#179 raczyński

raczyński
  • Nowy
  • 10 postów
  • Skąd:Zaniemyśl
  • Silnik:2,2
  • Wersja:executive
  • KM:140
  • Paliwo:ON
  • Rok:2005
  • Nadwozie:tourer
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 09:48, 08.10.2020

Rozcięcie będzie chyba łatwiejsze... Dzięki za pomoc!

 

Rozcięcie starych było najprostsze...

 

a co do problemu - potwierdzam - wymiana siłowników na nowe rozwiązała problem - klapa otwiera się z kluczyka i z ręki, nie opada po otwarciu, trzyma jak ta lala! ;-)


Użytkownik raczyński edytował ten post 11:21, 17.10.2020

  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: VII

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

IPB Skin By Virteq