Skocz do zawartości


RODO w HAKP

Zdjęcie

Dolot do 2.0

VIII

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ewenement7

Ewenement7
  • Forumowicz
  • 213 postów
  • Skąd:Małopolska
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Elegance
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2009
  • Nadwozie:CU1
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 21:27, 06.09.2016

Witam . 

Ostatnio postanowiłem się trochę pobawić i zamontować sobie dolot wraz filtrem stożkowym w celu poprawy dźwięku na bardziej rasowy .

Po różnych perturbacjach udało się wszystko dopasować . Po zainstalowaniu i odpaleniu silnika na wolnych obrotach pracuje normalnie lecz po lekkim dodaniu gazu zaczyna się dławić i gasnąć . 

Domyślam sie dlaczego tak się dzieje ale chętnie poczytam Wasze opinie :)

 

Zamontowałem z powrotem dolot oem i narazie wstrzymałem się z zabawą ,

 

 


  • 0

#2 rhaegar

rhaegar
  • Forumowicz
  • 376 postów
  • Skąd:Warszawa
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Executive + Aero Kit
  • KM:201
  • Paliwo:PB
  • Rok:2009
  • Nadwozie:CU2
Reputacja: 13
Dobra

Napisano 21:36, 06.09.2016

Short RAM? Masz osłonę termiczną - może dostaje gorące powietrze?


  • 0

#3 Ewenement7

Ewenement7
  • Forumowicz
  • 213 postów
  • Skąd:Małopolska
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Elegance
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2009
  • Nadwozie:CU1
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 06:55, 07.09.2016

Narazie nie mam ochrony termicznej . Narazie zaczeliśmy z tym zabawę i czy to wogóle wyjdzie :)

Osłonki , bandaże itd. to będą jak wszystko bedzie działać jak należy .

Ps. Silnik był zimny a specjalnie gorąco nie było w dniu montażu .


Użytkownik Ewenement7 edytował ten post 06:56, 07.09.2016

  • 0

#4 grzegorz_k

grzegorz_k
  • Klubowicz
  • 88 postów
  • Skąd:Lublin
  • Silnik:2.0
  • Wersja:VIII LIFESTYLE
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2011
  • Nadwozie:Tourer CW1
Reputacja: 5
Neutralna

Napisano 12:11, 07.09.2016

a może takie cuś:

 

https://www.aliexpre...08.0.131.NdaCtd

 

:cyklop:


  • 0

#5 Ewenement7

Ewenement7
  • Forumowicz
  • 213 postów
  • Skąd:Małopolska
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Elegance
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2009
  • Nadwozie:CU1
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 18:37, 07.09.2016

a może takie cuś:

 

https://www.aliexpre...08.0.131.NdaCtd

 

:cyklop:

Hmm no niby nie głupi pomysł tylko rzecz w tym że ja juz mam wszytsko gotowe , docięte na wymiar itd i szkoda mi pakować kase w coś co nie wiem czy spełni moje oczekiwania :)

Myślę że może mi silnik przygasać dlatego że dostaje za dużo powietrza i go dławi ... może z mniejszym stożkiem spróbuję :)


  • 0

#6 raczyk

raczyk
  • Forumowicz
  • 41 postów
  • Skąd:Busko Zdrój
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Executive
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2010
  • Nadwozie:sedan
Reputacja: 2
Neutralna

Napisano 05:33, 12.09.2016

a jak założyłeś oem to chodzi normalnie?


  • 0

#7 BartekL

BartekL
  • Forumowicz
  • 533 postów
  • Skąd:znienacka
  • Silnik:k24
  • Wersja:Executive+Modulo
  • KM:All
  • Paliwo:PB
  • Rok:2010
  • Nadwozie:CU2
Reputacja: 30
Super

Napisano 11:28, 12.09.2016

Podpiąłbym jeszcze z założonym dolotem do HDS zobaczyć pracę silnika..  :-)  


  • 0

#8 Ewenement7

Ewenement7
  • Forumowicz
  • 213 postów
  • Skąd:Małopolska
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Elegance
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2009
  • Nadwozie:CU1
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 20:16, 12.09.2016

a jak założyłeś oem to chodzi normalnie?

Tak , po założeniu oem wszystko pracuje tip-top .

 

Podpiąłbym jeszcze z założonym dolotem do HDS zobaczyć pracę silnika..   :-)

Heh , wiem wiem :) Trza mieć tego HDS'a :D


  • 0

#9 BartekL

BartekL
  • Forumowicz
  • 533 postów
  • Skąd:znienacka
  • Silnik:k24
  • Wersja:Executive+Modulo
  • KM:All
  • Paliwo:PB
  • Rok:2010
  • Nadwozie:CU2
Reputacja: 30
Super

Napisano 09:05, 15.09.2016

Zapraszam do Wawy :) 


  • 0

#10 darekacc

darekacc
  • Forumowicz
  • 26 postów
  • Skąd:bochnia
  • Silnik:2.0
  • Wersja:executive
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2009
  • Nadwozie:sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 11:05, 17.09.2016

Poradziłes sobie z tym?? Bo mam identyczny problem tylko nie gaśnie i mi błąd wywala
  • 0

#11 Ewenement7

Ewenement7
  • Forumowicz
  • 213 postów
  • Skąd:Małopolska
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Elegance
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2009
  • Nadwozie:CU1
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 17:01, 17.09.2016

Poradziłes sobie z tym?? Bo mam identyczny problem tylko nie gaśnie i mi błąd wywala

Jeszcze  niestety nie :) W czwartek będziemy coś radzić z kolegą . Dam znać co z tego wyszło . 

A jaki Ci błąd wywala ? Mnie tez całkiem nie gaśnie , raczej przygasa :)


Użytkownik Ewenement7 edytował ten post 17:02, 17.09.2016

  • 0

#12 blow

blow
  • Forumowicz
  • 1733 postów
  • Skąd:KRK
  • Silnik:2.4
  • Wersja:exec
  • KM:190
  • Paliwo:PB
  • Rok:2004
  • Nadwozie:CL9
Reputacja: 16
Dobra

Napisano 19:14, 17.09.2016

Za uboga mieszanka. A raczej za duzo powietrza...:-)
  • 0

#13 darekacc

darekacc
  • Forumowicz
  • 26 postów
  • Skąd:bochnia
  • Silnik:2.0
  • Wersja:executive
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2009
  • Nadwozie:sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 13:42, 19.09.2016

no dokładnie wywala błąd ze jest za dużo powietrza;/ 
przygasa w sensie ze trzeba dać wiecej gazu przy ruszaniu bo inaczej gaśnie :/
daj znac jak poradzicie coś na to ja narazie spróbuje założyć mniejszy stożek


  • 0

#14 Ewenement7

Ewenement7
  • Forumowicz
  • 213 postów
  • Skąd:Małopolska
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Elegance
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2009
  • Nadwozie:CU1
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 18:47, 19.09.2016

Właśnie :) Też mam plan z mniejszym stożkiem . Jeśli dasz rade to sprawdzić to wcześniej to daj znać jaki był tego efekt .

Słyszałem też że istnieje też takie coś jak nauka komputera tj. zrobić reset i zapalić silnik z załozonym nowym stożkiem . 

Mogą wystąpić jakieś negatywne skutki takiej zabawy i czy to bezpieczne dla kompa :) ????


  • 0

#15 darekacc

darekacc
  • Forumowicz
  • 26 postów
  • Skąd:bochnia
  • Silnik:2.0
  • Wersja:executive
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2009
  • Nadwozie:sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 20:43, 19.09.2016

No można zrobić reset ale podejrzewam że mieszanka dalej będzie za uboga
Ostatmio nawet olej mi się zaswiecil nie wiem czemu
Zgasilem i zapalilem auto i zgasla kontrolka narazie założyłem org.
Dolot
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: VIII

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

IPB Skin By Virteq