Skocz do zawartości


RODO w HAKP

Zdjęcie

Czujnik poziomowania ksenonów / Manualna regulacja Accord VIII po lifcie

VIII ksenon poziomowanie

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
73 odpowiedzi w tym temacie

#46 muloj

muloj
  • Klubowicz
  • 292 postów
  • Skąd:Bieszczady
  • Silnik:K24
  • Wersja:Executive
  • KM:201
  • Paliwo:PB
  • Rok:2011
  • Nadwozie:CU 2
Reputacja: 6
Neutralna

Napisano 13:00, 20.11.2019

No dobra koledzy czyli w VIII genie czujnik z ufo plug and play,czy zmieniamy dwa skrajne przewody, czy obracamy ośkę o 180 stopni bo jest milion postów i każdy pisze inaczej.


Użytkownik muloj edytował ten post 13:01, 20.11.2019

  • 0

Tomek
zawsze czarna perła  Hania CG9>CL7>CU2  2.4 i-VTEC


#47 grzybus82

grzybus82
  • Forumowicz
  • 126 postów
  • Skąd:Lublin
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Type S
  • KM:201
  • Paliwo:PB
  • Rok:2012
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 5
Neutralna

Napisano 13:29, 03.01.2020

Koledzy, mój accord VIII potrzebuje wymiany czujnika poziomowania tylnego. Czy każdy czujnik z civica VIII gen pasuje do accorda VIII, niezależnie czy pochodzi on z osi przedniej czy tylnej?


  • 0

#48 muloj

muloj
  • Klubowicz
  • 292 postów
  • Skąd:Bieszczady
  • Silnik:K24
  • Wersja:Executive
  • KM:201
  • Paliwo:PB
  • Rok:2011
  • Nadwozie:CU 2
Reputacja: 6
Neutralna

Napisano 17:22, 03.01.2020

Grzybus kupuj zawsze z osi przedniej,oczywiście z ufo są w lepszym stanie mniej narażone na czynniki atmosferyczne, jak masz zdrową kostkę to kostka jest plug and play, jak masz zniszczone piny w kostce to kupuj czujnik z kostką i lutuj tak jak w oryginale, ale w ramieniu musisz wypiłować owal bo ośkę czujnika trzeba obrócić o 180 stopni.


  • 0

Tomek
zawsze czarna perła  Hania CG9>CL7>CU2  2.4 i-VTEC


#49 Kowen

Kowen
  • Forumowicz
  • 40 postów
  • Skąd:Sułkowice
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Executive
  • KM:201
  • Paliwo:PB
  • Rok:2008
  • Nadwozie:CU2
Reputacja: 1
Neutralna

Napisano 23:33, 03.01.2020

Koledzy, mój accord VIII potrzebuje wymiany czujnika poziomowania tylnego. Czy każdy czujnik z civica VIII gen pasuje do accorda VIII, niezależnie czy pochodzi on z osi przedniej czy tylnej?

Albo kupujesz za 12 jurkow na Ali zamiennik, wymieniasz podłączasz hdsa wykonujesz kalibracje i po sprawie

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
  • 0

#50 kejo

kejo
  • Forumowicz
  • 81 postów
  • Skąd:Tychy
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Executive
  • KM:201
  • Paliwo:PB
  • Rok:2008
  • Nadwozie:CW2
Reputacja: 2
Neutralna

Napisano 11:09, 04.01.2020

Albo kupujesz za 12 jurkow na Ali zamiennik, wymieniasz podłączasz hdsa wykonujesz kalibracje i po sprawie

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

W VIII gen NIE jest wymagana żadna kalibracja. Światła automatycznie wracają do wcześniejszego położenia. Ewentualnie, będzie potrzeba ustawienia samych lamp na stacji diagnostycznej za 15-20zl :)

Gesendet von meinem SM-A405FN mit Tapatalk
  • 0

#51 Kowen

Kowen
  • Forumowicz
  • 40 postów
  • Skąd:Sułkowice
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Executive
  • KM:201
  • Paliwo:PB
  • Rok:2008
  • Nadwozie:CU2
Reputacja: 1
Neutralna

Napisano 11:38, 04.01.2020

W VIII gen NIE jest wymagana żadna kalibracja. Światła automatycznie wracają do wcześniejszego położenia. Ewentualnie, będzie potrzeba ustawienia samych lamp na stacji diagnostycznej za 15-20zl :)

Gesendet von meinem SM-A405FN mit Tapatalk

U mnie po wymianie wisiał błąd w hdsie. Na zwykłym elm nic nie było widać.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
  • 0

#52 kejo

kejo
  • Forumowicz
  • 81 postów
  • Skąd:Tychy
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Executive
  • KM:201
  • Paliwo:PB
  • Rok:2008
  • Nadwozie:CW2
Reputacja: 2
Neutralna

Napisano 11:40, 04.01.2020

U mnie po wymianie wisiał błąd w hdsie. Na zwykłym elm nic nie było widać.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

W takim razie OK. Ja tego nie sprawdzałem po wymianie, bo wszystko działa jak powinno :)

Gesendet von meinem SM-A405FN mit Tapatalk
  • 0

#53 muloj

muloj
  • Klubowicz
  • 292 postów
  • Skąd:Bieszczady
  • Silnik:K24
  • Wersja:Executive
  • KM:201
  • Paliwo:PB
  • Rok:2011
  • Nadwozie:CU 2
Reputacja: 6
Neutralna

Napisano 18:45, 04.01.2020

Kalibracja nie jest wymagana w każdej genie pod warunkiem, że przynajmniej jeden z czujników działa i w momencie wymiany drugiego części są dobrane do auta tzn. długość ramienia jest taka jak powinna, czujnik wymieniany  jest sprawny i nikt wcześniej tam nie żeźbił.


  • 0

Tomek
zawsze czarna perła  Hania CG9>CL7>CU2  2.4 i-VTEC


#54 H_o_N_d_A

H_o_N_d_A
  • Nowy
  • 1 postów
  • Skąd:Warszawa
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Executive
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2008
  • Nadwozie:kombi
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 14:56, 04.06.2020

Koledzy w VIII genie jestem po wymianie czujnika tylnego wraz z ramieniem na używany. 

ruszałem ramieniem góra dół ale światła dalej stoją w miejscu. 

podłączyłem pod komputer. ruszając ramieniem zmieniały sie wartości napięć od 0,49 V do 4,00 V  

W czym tkwi problem ?

 

Silniczki działają bo wypiąłem ramię czujnika przedniego i nim ruszałem a wraz z nim ruszały sie światła. 


  • 0

#55 pawlik118

pawlik118
  • Moderator
  • 1880 postów
  • Skąd:Skoczów
  • Silnik:2.0
  • Wersja:30th Sport GT
  • KM:155
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2008
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 66
Wzorowa

Napisano 21:49, 04.06.2020

Poziomowania odbywa się podczas jazdy, co kilka minut czy ileś tam sekund.
  • 0

#56 rafal1a

rafal1a
  • Forumowicz
  • 199 postów
  • Skąd:lubelskie
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Executive
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2015
  • Nadwozie:CW1
Reputacja: 1
Neutralna

Napisano 18:48, 07.06.2020

Nie trzeba podłączać komputera, trzeba odpalić kalibrację ale można to zrobić bez komputera.
Włączamy zapłon bez włączania silnika i zanim upłynie 5 sekund musimy zdążyć trzykrotnie włączyć i zgasić swiatła mijania (zostawiając je włączone).
Jeśli się wyrobimy i procedura się odpali to światła się bujną góra dół od końca do końca i wszystko będzie już działać. U mnie bez wykonania tej procedury po wymianie tylnego czujnika też nadal nie działało samopoziomowanie. Po jej wykonaniu ożylo.
Procedura nie jest opisana w ESM od VII ale jest opisana w ESM od VIII a pomimo tego działa też w VII.

Koledzy w VIII genie jestem po wymianie czujnika tylnego wraz z ramieniem na używany.
ruszałem ramieniem góra dół ale światła dalej stoją w miejscu.
podłączyłem pod komputer. ruszając ramieniem zmieniały sie wartości napięć od 0,49 V do 4,00 V
W czym tkwi problem ?

Silniczki działają bo wypiąłem ramię czujnika przedniego i nim ruszałem a wraz z nim ruszały sie światła.

Mi ta procedura w VIII pomogła i czujnik od UFO zaczął działać.

Użytkownik rafal1a edytował ten post 18:49, 07.06.2020

  • 0

#57 Antau

Antau
  • Forumowicz
  • 37 postów
  • Skąd:Rzeszów
  • Silnik:2.0
  • Wersja:CU1
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2012
  • Nadwozie:sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 15:39, 21.06.2020

W moim Accordzie prawa lampa świeci trochę za nisko i chciałem trochę podnieść strumień światła ale nie mogę znaleźć śruby bądź pokrętła do regulacji. Szukałem podobnego tematu ale znalazłem tylko do przedlifta a lampa jest inna. Z góry dzięki za info.
  • 0

#58 piasek101

piasek101
  • Forumowicz
  • 730 postów
  • Skąd:piaski
  • Silnik:2.0
  • Wersja:lifestile
  • KM:156
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2012
  • Nadwozie:sedan
Reputacja: 32
Super

Napisano 17:23, 21.06.2020

Pomarańczowy pipek wystający z lampy w stronę komory silnika. Obracać (raczej) przeciwnie do ruchu wskazówek zegara - jak nie idzie palcami to (raczej) na klucz 8.

 

Ps. Gdzieś tu było - ale nie jest tak łatwo znaleźć.

 

[edit] Tu :

http://www.accordklu...o-lifcie/page-3


Użytkownik piasek101 edytował ten post 17:25, 21.06.2020

  • 0

#59 Antau

Antau
  • Forumowicz
  • 37 postów
  • Skąd:Rzeszów
  • Silnik:2.0
  • Wersja:CU1
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2012
  • Nadwozie:sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 21:21, 21.06.2020

Piasek101 dzięki wielkie
  • 0

#60 Kacprowy

Kacprowy
  • Forumowicz
  • 212 postów
  • Skąd:Wa_Wa
  • Silnik:2.2
  • Wersja:Executive + Navi
  • KM:208KM 406Nm
  • Paliwo:ON
  • Rok:2009
  • Nadwozie:Tourer
Reputacja: 3
Neutralna

Napisano 00:04, 17.07.2020

Odgrzeję kotleta. Lampy świecą trochę za nisko i chyba nie ma poziomowania. Jest cisza jak się siądzie na belkę bagażnika. Walczę z diagnostyką.
Napięcie w kostkach jest oporności nie dałem rady sprawdzić więc odpialem ramię od czujnika tylnego analogicznie przedniego. Niesty nie da rady zrobić tego jednocześnie. Poruszenie odpietym ramieniem nie powoduje ruchu soczewek. Tak samo podnosilem auto lewearkiem także cisza. Mam zamiar kupić czujnik na Ali czy zamiennik spełni zadanie?
I teraz nie wiadomo który czujnik jest uwalony przedni czy tylny?
Hds można sprawdzić czy jest usterka i namierzyć który czujnik?
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: VIII, ksenon poziomowanie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

IPB Skin By Virteq