Skocz do zawartości


RODO w HAKP

Zdjęcie

navi Chinskie do VIII

VIII navi VIII

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
282 odpowiedzi w tym temacie

#271 jacob101

jacob101
  • Moderator
  • 1798 postów
  • Skąd:Police
  • Silnik:2.2
  • Wersja:Type S
  • KM:201KM 415Nm
  • Paliwo:ON
  • Rok:2010
  • Nadwozie:CU3
Reputacja: 32
Super

Napisano 10:11, 18.01.2020

Napewno trzeba by przerobic okablowanie, bo ten wyswietlacz jest pod fabryczna wiazke. U Ciebie na pewno bylo troche przerobek przy montazu radia 2 din :)


  • 0

Było: crx 1990r. D16Z5, civic 1998r. D14A4
civic 2004r. D16V1, civic 2007r. R18A2, 

Accord 2007r. N22A, Accord 2010r. N22B

 


#272 KulawyJohn

KulawyJohn
  • Moderator
  • 1015 postów
  • Skąd:KSU powiat suski
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Type-S
  • KM:201
  • Paliwo:PB
  • Rok:2008
  • Nadwozie:CU2
Reputacja: 24
Super

Napisano 10:15, 18.01.2020

Pomyślę chyba jednak nad tabletem... Tylko co z klimą? Jak podłączyć te kabelki do tableta? Ktoś już robił taką rzeźbę tu na forum z tego co pamiętam...

Tapniynte ze szajsunga
  • 0
Pozdrawiam Grzegorz - górolicek śmiesek
Moja "Czarnula" http://www.accordklu...nula-kulawego/'

"Być górolem - to nie po górolsku godać.
Górolsko ślebodę trza tajsi w sercu chować!
Nie tyn jest górolem, co mo parzynice,
Nie tyn, komu gorset zdobio łostrężnice.
Jeno tym górolem, kto w górach serce swe łostawił,
W wąziutki szczelinie granitym zastawił"

#273 jacob101

jacob101
  • Moderator
  • 1798 postów
  • Skąd:Police
  • Silnik:2.2
  • Wersja:Type S
  • KM:201KM 415Nm
  • Paliwo:ON
  • Rok:2010
  • Nadwozie:CU3
Reputacja: 32
Super

Napisano 11:29, 18.01.2020

Tadzio ogarniał a wyświetlacz gorny przekładał do schowka pod radiem.
http://www.accordklu...-generacja-lte/
  • 0

Było: crx 1990r. D16Z5, civic 1998r. D14A4
civic 2004r. D16V1, civic 2007r. R18A2, 

Accord 2007r. N22A, Accord 2010r. N22B

 


#274 Przemek88

Przemek88
  • Nowy
  • 4 postów
  • Skąd:Lublin
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Lifestyle
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2015
  • Nadwozie:CU
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 10:52, 19.01.2020

Znalazłem firmę w Niemczech, która ma adapter do Hondy Accord VIII z PAS. Adapter ten pasuje podobno tylko do radia Pioneer (podejrzewam, ze chodzi o sterowanie z kierownicy, poza tym powinno pójść każde radio). Wysyłam Wam opis od tego adaptera. Chcą za niego 149 euro. Nie mają go w sklepie internetowym, jedynie na specjalne zamówienie. Spróbuję to zamówić i kupić do tego jakies radio 2 din Pioneer i dam znać jak to działa. 

 

Ogólna zasada działania wygląda tak: radio z PAS przesyła dźwięk jedynie przez pojedynczy kanał stereo lewy i prawy (piny A18 FR PRE -, A19 FR PRE +, A22 FL PRE -, A23 FL PRE +). Cała magia odbywa sie w zmacniaczu, który jest sterowany radiem za pomocą sygnału z C1 ELS DATA - i C2 ELS DATA + i oczywiscie załączany przez REMOTE z A16. Adapter w teorii symuluje sygnał sterujący dla C1 i C2, a radio przez kanał stereo lewy i prawy wysyła dzwięk i daje swój REMOTE po właczeniu. Dodatkowo adapter ma połączenie z szyną CAN, z której to wyczytuje informacje o prędkości, załączonym wstecznym i hamulcu ręcznym. Te trzy sygnały są wyprowadzone z adaptera do nowego radia 2 din. 

 

Sterowanie naszym oryginalnym wzmacniaczem odbywa się przez dłuższe przetrzymanie przycisku MODE na kierownicy. Można ustawić siłę wzmocnienia i balans przód tył. 

 

Tyle w teorii, jak sprawdzę dam dokładniejszą relacje. Ale to raczej bliżej wiosny, bo na razie za zimno na grzebanie przy samochodzie :)

Załączone pliki


  • 0

#275 Mirmur

Mirmur
  • Klubowicz
  • 24 postów
  • Skąd:Marki
  • Silnik:2.2
  • Wersja:Executive
  • KM:150
  • Paliwo:ON
  • Rok:2009
  • Nadwozie:Tourer
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 12:46, 19.01.2020

Panowie pomóżcie trochę. Widzę że prowadzicie jedno z najfajniejszych forum jakie czytałem ( zero buców ;) Dzisiaj zakupiłem swoją wymarzoną Accord VIII z 2008r i już przed zakupem przeczytałem cały ten temat ale wiadomo muszę się upewnić. A więc chcę zamówić radio ale mam ten lepszy zestaw głośników i bardzo nie chcę stracić na jakości dźwięku czy pozostaje mi tylko opcja wymiany górnego wyświetlacza czy jest szansa na wymianę radia z zachowaniem jakości ?

Powiem Ci co Ja by zrobił na twoim miejscu przed zakupem, postarał bym się umówić z kogami z forum na obejrzenie w ich autach  to co maja zamontowane i porównanie sprzętu co będzie najlepsze dla Ciebie.


  • 0

#276 Gryceq

Gryceq
  • Klubowicz
  • 23 postów
  • Skąd:Białystok
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Elegance
  • KM:156
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2011
  • Nadwozie:Kombi
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 09:38, 24.01.2020

Witam,

Panowie zacząłem szukac navi w miejsce radia fabrycznego, w jednym z serwisów u mnie w miescie polecili mi ten pierwszy odtwarzacz ja znalazłem troche tańszy poniższy link. czy ktos instalował cos podobnego? Jak działa, czy wyświetlacz górny bedzie działał czy potrzebny jest jakis dodatkowy osprzet?  Panowie w serwisie nie byli pewni tego do końca i mają się dowiedzieć a ja w miedzy czasie chce zaczerpnac informacji od użytkowników moze ktos to zakładał.

Drugie pytanie czy ktoś ma dostęp do ramek na 2din? w necie po ok 300zł nie jest to mało tak mi sie wydaje. 

 

http://www.gms.pl/pl/199/GMS_7901_NAVIX

 

http://www.gms.pl/pl/194/GMS_7751_EVO%2B


  • 0

#277 jacob101

jacob101
  • Moderator
  • 1798 postów
  • Skąd:Police
  • Silnik:2.2
  • Wersja:Type S
  • KM:201KM 415Nm
  • Paliwo:ON
  • Rok:2010
  • Nadwozie:CU3
Reputacja: 32
Super

Napisano 10:49, 24.01.2020

KulawyJohn ma coś podobnego, zagsdaj do niego.
  • 0

Było: crx 1990r. D16Z5, civic 1998r. D14A4
civic 2004r. D16V1, civic 2007r. R18A2, 

Accord 2007r. N22A, Accord 2010r. N22B

 


#278 KulawyJohn

KulawyJohn
  • Moderator
  • 1015 postów
  • Skąd:KSU powiat suski
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Type-S
  • KM:201
  • Paliwo:PB
  • Rok:2008
  • Nadwozie:CU2
Reputacja: 24
Super

Napisano 12:35, 24.01.2020

Mam niby podobne, ale inne :D ale widząc to radyjko z pierwszego linka, to aż mi ślina cieknie :) nie doczytałem opisu do końca, ale jeśli to radio ma slot na karty SIM i możliwość wgrania Yanosika to od dziś zbieram hajs na zmianę radia ;)

Tapniynte ze szajsunga
  • 0
Pozdrawiam Grzegorz - górolicek śmiesek
Moja "Czarnula" http://www.accordklu...nula-kulawego/'

"Być górolem - to nie po górolsku godać.
Górolsko ślebodę trza tajsi w sercu chować!
Nie tyn jest górolem, co mo parzynice,
Nie tyn, komu gorset zdobio łostrężnice.
Jeno tym górolem, kto w górach serce swe łostawił,
W wąziutki szczelinie granitym zastawił"

#279 Gryceq

Gryceq
  • Klubowicz
  • 23 postów
  • Skąd:Białystok
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Elegance
  • KM:156
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2011
  • Nadwozie:Kombi
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 14:41, 24.01.2020

niestety nie ma slotu na sim :/ za to ma android to mozna sobie wgrac yanosika :) 

Pogadam z majstrami na dniach zobaczę jak i czy bedzie wszystko działać narazie tak jak mówisz musze zbierać hajs... ;) 


  • 0

#280 KulawyJohn

KulawyJohn
  • Moderator
  • 1015 postów
  • Skąd:KSU powiat suski
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Type-S
  • KM:201
  • Paliwo:PB
  • Rok:2008
  • Nadwozie:CU2
Reputacja: 24
Super

Napisano 15:04, 24.01.2020

A istnieją jakieś urządzonka zewnętrzne ze slotem SIM, które by można podłączyć do radia? Chodzi o to, żeby radio samo się obsłużyło odnośnie Internetu mobilnego, który jest potrzebny do Yanosika...

Tapniynte ze szajsunga
  • 1
Pozdrawiam Grzegorz - górolicek śmiesek
Moja "Czarnula" http://www.accordklu...nula-kulawego/'

"Być górolem - to nie po górolsku godać.
Górolsko ślebodę trza tajsi w sercu chować!
Nie tyn jest górolem, co mo parzynice,
Nie tyn, komu gorset zdobio łostrężnice.
Jeno tym górolem, kto w górach serce swe łostawił,
W wąziutki szczelinie granitym zastawił"

#281 Ukash

Ukash
  • Nowy
  • 16 postów
  • Skąd:Białystok
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Executive
  • KM:156
  • Paliwo:PB
  • Rok:2010
  • Nadwozie:Tourer
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 15:16, 24.01.2020

A istnieją jakieś urządzonka zewnętrzne ze slotem SIM, które by można podłączyć do radia? Chodzi o to, żeby radio samo się obsłużyło odnośnie Internetu mobilnego, który jest potrzebny do Yanosika...

Tapniynte ze szajsunga

Udostępniasz internet z telefonu bądź kupujesz mobilny router.

Użytkownik Ukash edytował ten post 15:21, 24.01.2020

  • 0

#282 Kost1602

Kost1602
  • Nowy
  • 2 postów
  • Skąd:Nowy Dwór Gdański
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Executive
  • KM:201
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2008
  • Nadwozie:Sedan
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 20:33, 24.01.2020

Jest tyle tego na Ali że naprawdę ciężko wybrać najlepszą opcję. Wydaje się że to z linka i naj mocniejsza wersja, ogolnie mają jeszcze inną wersję.

https://a.aliexpress.com/rP86a2S3Z

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

Cześć, wiecie jak ta wersja działa z PAS? Standardowo zależy mi na tym aby nie tracić na jakości dźwięku i mieć Android Auto. Ktoś z forumowiczów może podrzucić linka do aukcji na Aliexpress ze sprzętem, który kupił założył w aucie z PAS i przetestował i poleca?  

 

Z góry dzięki :) 


  • 0

#283 grzego

grzego
  • Klubowicz
  • 82 postów
  • Skąd:podlaskie
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Lifestyle
  • KM:156KM
  • Paliwo:PB
  • Rok:2014
  • Nadwozie:sedan
Reputacja: 9
Neutralna

Napisano 14:55, 27.01.2020

Dzisiaj uruchomiłem przyciski przy kierownicy do odbierania i kończenia rozmowy w telefonie w radiu z chin: http://www.accordklu...e-2#entry997616

 

Opis podłączenia i programowania:  http://www.accordklu...e-2#entry997666


Użytkownik grzego edytował ten post 22:33, 27.01.2020

  • 0

Sprzedam nową stację multimedialną z systemem Android 8.1 do Hondy Accord 2008-2015 Europa: http://www.accordklu...o-accorda-viii/






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: VIII, navi VIII

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

IPB Skin By Virteq