Skocz do zawartości


RODO w HAKP

Zdjęcie

Klima się nie załącza, dziwnie pracuje// Przekaźniki klimy posty 138/199/203

VII klima problem z klima elektryka klimy

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
258 odpowiedzi w tym temacie

#256 Gu-Ardian

Gu-Ardian
  • Klubowicz
  • 121 postów
  • Skąd:Przeworsk
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Executive
  • KM:190
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2004
  • Nadwozie:CL9
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 23:44, 08.07.2020

Prąd podawałem a wtyczkę, tą przy wentylatorze.
Lipa że nie mam kanału, a w piątek jadę na urlop... Żona w ciąży i bez klimy to lipa...
Jedyna rada to ogarnąć temat po powrocie, a wtedy to mi już w sumie wisi ta klima, ja jej nie potrzebuję :P

Użytkownik Gu-Ardian edytował ten post 23:47, 08.07.2020

  • 0

#257 Jarek

Jarek
  • Klubowicz
  • 7368 postów
  • Skąd:Dębica i okolice
  • Silnik:1.8
  • Wersja:ES
  • KM:136
  • Paliwo:PB
  • Rok:1999
  • Nadwozie:CG8
Reputacja: 37
Super

Napisano 10:52, 09.07.2020

podajac plus na wtyczke przy wentylatorze zaiskrzyło ?

są dwie możliwosci - uszkodzony termistor lub uszkodzona cewka

jesli dojedziesz bezpisrednio do przewodów cewki bedziesz mógł sprawdzic osobno termistor i osobno cewkę

do tego kanał nie jest potrzebny

a tak na marginesie ja tez nie mam kanału wszystko zrobiłem z zaby  :klaszcze:


  • 0

#258 Statom

Statom
  • Klubowicz
  • 7123 postów
  • Skąd:Łódź
  • Silnik:2.0
  • Wersja:Comfort
  • KM:155
  • Paliwo:PB
  • Rok:2004
  • Nadwozie:Tourer
Reputacja: 74
Wzorowa

Napisano 11:12, 09.07.2020

Prąd podawałem a wtyczkę, tą przy wentylatorze.
Lipa że nie mam kanału, a w piątek jadę na urlop... Żona w ciąży i bez klimy to lipa...
Jedyna rada to ogarnąć temat po powrocie, a wtedy to mi już w sumie wisi ta klima, ja jej nie potrzebuję :P

Nie wiem, gdzie się wybierasz na urlop, ale na północy (nad morzem) nie jest gorąco (delikatnie mówiąc - ponizej 20'C, w nocy niewiele ponad 10), ale jak patrzę na centrum (prawie 30'C) to faktycznie może być kiepsko.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
  • 0

#259 Gu-Ardian

Gu-Ardian
  • Klubowicz
  • 121 postów
  • Skąd:Przeworsk
  • Silnik:2.4
  • Wersja:Executive
  • KM:190
  • Paliwo:LPG
  • Rok:2004
  • Nadwozie:CL9
Reputacja: 0
Neutralna

Napisano 11:24, 09.07.2020

Nic nie iskrzyło, nawet jej "brewka nie tykła" ;)

W takim razie spróbuję dostać się do cewki, podać na nią prąd i zobaczymy co pokaże.

Jadę w góry akurat. Ostatnio temp trochę spadła, ale sami widzicie jakie są ostatnio jaja z pogodą :P
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: VII, klima, problem z klima, elektryka klimy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

IPB Skin By Virteq