Jeżeli będzie taka sama jak od pb 2.0/2.4 to posiadam taką pasującą do polifta.Czesc chłopaki, potrzebuje kupic pompę abs
Ps.nie sugeruj się oznaczeniami (przerabiałem to) będzie pasować.
Auto Roku 2022 - FairFaX
Auto Roku 2022 - FairFaX
Auto Roku 2022 - FairFaX
Auto Roku 2022 - FairFaX
Auto Roku 2022 - FairFaX
Auto Roku 2022 - FairFaX
Auto Roku 2022 - FairFaX
Auto Roku 2022 - FairFaX
Auto Roku 2022 - FairFaX
Auto Roku 2022 - FairFaX
Auto Roku 2022 - FairFaX
Auto Roku 2022 - FairFaX
Auto Roku 2022 - FairFaX
Auto Roku 2022 - FairFaX
Napisano 15:00, 26.10.2013
Jeżeli będzie taka sama jak od pb 2.0/2.4 to posiadam taką pasującą do polifta.Czesc chłopaki, potrzebuje kupic pompę abs
Napisano 18:26, 27.10.2013
Napisano 19:41, 27.10.2013
Co masz na myśli "moduł" bo jeżeli chodzi o pompę ABS to ona kosztuje sporo mniej niż całe autowymiana modulu mnie przeraza bo za ta samo cene kupilem cale auto
Napisano 08:39, 28.10.2013
Napisano 14:39, 03.11.2013
Napisano 14:42, 03.11.2013
ciekawe, napewo rozwiazalo by to wiele kosztownych problemow, czekamy na linkiWitam panowie, nie wiem czy już rozwiązaliście problem z kontrolką VSA w Hani. Miałem identyczny problem spowodowany usunięciem błędu związanego z niskim napięciem w ukłądzie ABS. To nawet nie był błąd tylko komunikat i po skasowaniu zaczęły się problemy. Czytałem dużo, pytałem, mówiono mi że moduł abs i vsa padł, pompy itp. Okazało się że usunięta zostałą konfiguracja położenia czujnika kierownicy i wystarczy go ponownie zaprogramować by VSA i ABS zadziałał ponownie.
Procedura jest dosyć prosta, odnajdę te linki to zaraz umieszczę. Wszystko się programuje w trybie serwisowym auta.
Tuned by Cinsoft
Napisano 07:15, 04.11.2013
Napisano 07:54, 04.11.2013
Napisano 21:35, 13.01.2014
Napisano 11:08, 24.01.2014
Napisano 19:46, 29.01.2014
Diagnostyka ABS- czyli zwierasz 4 i 9 i liczysz mrugania...
Napisano 16:29, 23.02.2014
Witam,
ja mialem taki sam problem. Swieci sie wykrzyknik i VSA. Spialem 4 i 9 i wyblyskalo mi blad 84. Myslalem ze trzeba nowy czujnik czy pompe ABS ale nic podobnego. Wystarczylo skasowac blad i skalibrowac na nowo czujnik. Ja zaczalem najpierw od kalibracji ale potem doczytalem ze najpier trzeba skasowac blad. Zadzialalo i teraz moge sie cieszyc jazda bez wnerwiajacych zoltych lampek
Napisano 12:48, 06.03.2014
Witam
Ja mam troszkę inną historie wymieniłem tarcze klocki i płyn hamulcowy. Odpowietrzyłem układ ale co zauwazyłęm pedał leci mi teraz w podłoge zapala mi sie VSA i wykrzyknik.
Czy to jest to samo co opisujecie wyżej?
Moja LALA http://www.accordklu...amanowa-hancia/
Używam sarkazmu bo strzelanie do idiotów jest zabronione!
Napisano 18:10, 02.05.2014
Witam wszystkich zainteresowanych.
Na początek mała sugestia dla wszystkich forumowiczów, czytajcie posty od deski do deski, uważnie. Zaoszczędzi to wam stresu.
Mój problem był podobny do wcześniej opisanych, zastanawiałem się nawet czy jest sens rozpisywać się o tym samym. Doszedłem do wniosku, że tak ,po trosze ku przestrodze przed przypadkowymi elektromechanikami, a po trosze ku uwiarygodnieniu tego co można tu wyczytać.
Trzy tygodnie temu zapaliła mi się "choinka" trójkąt, VSA, ABS. No to mamy problem, pomyślałem. Pierwsze kroki - internet , ale możliwości przyczyn było sporo. Pomyślałem, diagnostyka, chociażby ze względu na ABS-y , są cztery po co grzebać we wszystkich. Podjechałem do elektromechanika szybko ustalił , ze to tylni lewy ABS zaproponował zakup nowego i wymianę . Wszystko za 230zł , diagnostyka + czujnik+wymiana. OK. niby dużo niby mało nie w tym rzecz. Gdy już zakupił czujnik zadzwonił żebym przyjechał. Dopiero wtedy podniósł auto i tak naprawdę dopiero okazało się co jest grane, urwany kabelek przy kostce, po co nowy czujnik.
No ,ale skoro już go kupił niech wymienia , chwilka pracy i gotowe. Podłączył kompa i powiedział ze błędy same się skasowały.
- OK. a ten trójkąt,- zapytałem
- on sam zgaśnie jak trochę pojeździsz.
No, to pojeździłem, kilka set metrów, może mniej. Wywaliło VSA. Dojechałem do domu, zadzwoniłem znowu niech patrzy dalej , kazał przyjechać następnego dnia, pojechałem. Podłączał różne sprzęty , dwa komputery i nic. jedyne co ustalił to , to, że mam walnięty czujnik kąta skrętu i nie da się go skalibrować. Powiedział że musi rozebrać konsole kierownicy i dostać się do czujnika i pogrzebać w nim. tyle ,że nie ma teraz czasu i , że zrobimy to w przyszłym tygodniu.
Teraz ,to mi zapalił się trójkąt z wykrzyknikiem , ale w głowie. Jeszcze raz do neta, no i znalazłem was, ale czy czujnik kąta skrętu jak mówił elektromechanik to ,to samo co neutralne położenie czujnika VSA. No i jeśli faktycznie to błąd 84 to skąd się wziął skoro walnięty był abs.
Zdecydowałem się zabrać za to samemu, oczywiście po tutejszej lekturze. Tym bardziej , że potwierdził to kolejny mechanik .
Zrobiłem zworke spinaczem,( a raczej dwie pineski i kabelek- nic innego nie miałem pod ręką) i zabrałem się za neutralne położenie, nic nie wychodzi , raz , drugi, trzeci, i nic . przecież mechanik mówił ,że błędy pokasowane. O co chodzi. Nagle przebłysk ,skoro mruga 84 ,to widzi błędy , których ma nie widzieć. Więc, najpierw skasuj błędy. ( ja tego nie zrobiłem i były nerwy) a dopiero później ustawiaj neutralne położenie czujnika VSA wszystko banalnie proste. Dokładnie tak jak opisują to wyżej.
Błędów nie ma, sprawdziłem spinaczem, nie ma choinki i nerwów też nie ma. Tylko banan na twarzy.
Napisano 12:22, 06.05.2014
Jeszcze raz do neta, no i znalazłem was, ale czy czujnik kąta skrętu jak mówił elektromechanik to ,to samo co neutralne położenie czujnika VSA. No i jeśli faktycznie to błąd 84 to skąd się wziął skoro walnięty był abs.
W piaście jest jeden czujnik dający informację o obracaniu się koła. Informacja z czterech czujników jest wykorzystywana do systemu ABS i systemu VSA.
![]() Wąż gumowy ze zbiorniczka płynu do wspomagania do pompy wspomaganiaNapisany przez Warjaat , 26 mar 2023 ![]() |
|
![]()
|
||
![]() Klimatyzacja - obciążenie silnika - wentylatoryNapisany przez mrrocky , 21 mar 2023 ![]() |
|
![]()
|
||
![]() Wyciek płynu hamulcowego przy zaciągniętym ręcznymNapisany przez WillyKrK , 19 mar 2023 ![]() |
|
![]()
|
||
![]() |
![]() Czujnik poziomowaniaNapisany przez ace24r3 , 15 mar 2023 ![]() |
|
![]()
|
|
![]() |
![]() Łożysko dwumasy 2.2 ictdiNapisany przez herbatnik , 14 mar 2023 ![]() |